Redan 6 månader tillsammans!

Lugn dag idag. Johan var ju ute och drack igår och jag bjöd Emma på tacos här hemma. Evelina kom även förbi en sväng efter att hon kom hem ifrån Stockholm.
Det var en riktigt trevlig kväll. Skönt att bara hänga utan att festa liksom. Vi satt och degade mest i soffan och kollade på två fruktansvärt dåliga filmer som gick på femman. Först var det Brüno och ingen utav oss klarade av att hålla i en konversation när den filmen var på. Det var så sjuka scener i så det gick inte att hålla konversationen i liv. haha.
men några skratt fick vi oss till filmen iaf.

Sedan var det någon thriller om en liftare som bara utan anledning hade bestämt sig för att döda ett ungt par.. Surprise liksom...

Men det var skönt att Emma höll mig sällskap hela kvällen iaf tills att jag skulle åka in till Gävle och hämta Johan, Per och Jonas.

Så idag blev det sovmorgon alltså. Gandalf var så duktig och höll sig enda till kl. 11 innan han skulle ut. Mycket skönt. Sedan blev det äggröra och bacon till frukost och senare blev det en promenad till skjutbanan med Gandalf för min del när Johan var där och skjöt, och sedan blev det stallet.

Helt okej dag!

Har dock ångest inför imorgon. Har fått gått hem ifrån dumperjobbet i Hästhagen nu, så nu blir det kontorsråtta av lilla mig igen. Ser inte fram emot det. Men hoppas att det kommer upp något annat liknande jobb snart bara. Det skulle ju vara soft!



Det är frågan det..
Är faktiskt väldigt otrolig över Rambo. Jag är rädd för att han kommer bli halt igen. Egentligen har jag ingen anledning till att tro det just nu, men det känns som att det skulle vara så jävla typsikt. Hela vår tid tillsammans har ju varit så. I fem år (har jag haft honom så länge.. :O ?) så har det ju varit samma visa.
Rida igång honom, så att vi kan börja träna, bli halt för jävla skit grejjer som t.ex. spark från annan häst, trampat på sig själv, lösa skor, hovböld eller andra så fruktansvärt onödiga skador.

Så nu är jag rädd för att det kommer att bli så igen. Tar det dock väldigt lugnt med honom, tycker jag själv. Så det visar väl sig snart. Tänkte boka tid hos ATG igen om kanske en månad eller så, så man ser om han klarar av att man travar lite på honom och så.
Så det visar sig.

Det blev en liten slapp ridtur idag med hackamore. Tänkte att det kanske kunde vara skönt för honom att slippa bettet som lite omväxling. Skötte sig väldigt bra idag!
 
Har nu fått in filmen i bloggen på hur det låter när gandalf nyser (?) eller vad han håller på med. Han nyser ju inte riktigt, inte hostar heller och det är inte hicka, så kom gärna med förslag på vad det kan vara för anledning till att han låter så här.

Gandalf fyllde 8 månader igår (vilket jag glömde bort lite grann). Så han fick inga presenter igår, men i fredags fick han en ny sele, lite tuggben och en boll som man gömmer godis i.
Så han fick ju lite presenter under hans helg iaf.

Helt sjukt vad tiden går fort!
Tänk att han varit hos oss redan i 6 månader. Man tycker ju att det var nyss vi fick hem honom.





Ikväll är det planerat att det ska först bli en sväng in till Valbo och köpa några saker som det är brist på hemma. Typ lakan...
Sedan fortsätter vi in till Gävle för att käka mat på waynes och sedan blir det bio.
Hamilton blir det till att se denna gången. Mest Johan som vill se den, men det blir säkert bra!

Imorgon så väntas det först med att vara en halvslapp dag. Sova lite, rida lite och kanske städa lite också. Sedan får jag besök av Emma Maja och Evelina som ska bli bjudna på lite tacos tänkte jag.
Hoppas att det blir en bra helg!

Känner kanske igen låten från reklamen för Viasat Film. Underbart bra iaf!!!

Älsklingen kom hem idag ifrån Köping med en present åt mig.

En pippitröja som jag länge har önskat mig! Han är bäst!! <3

Kan inte påstå att jag har sovit så jävla bra i natt. Gandalf väckte mig, jag vet hur många gånger, av att han låter väldigt konstigt. Vet inte om det är en andningsgrej eller sväljgrej, men han låter typ som att han ligger och hostar/nyser på ett väldigt konstigt sätt.

Har en liten filmsnutt på hur han låter som jag försökte lägga ut, men inte gick det eller. Får göra det senare kanske så att ni förstår vad det är för fel på honom.

Jag börjar faktiskt bli riktigt orolig. Tänk om han har typ lungcancer... Så att han hat svårt att andas. Eller vad vet jag. Men jag börjar bli väldigt orolig iaf eftersom jag tycker att han börjar göra det allt oftare.
Sen när filmen kommer ut kanske ni kan hjälpa mig att diagnostisera?

Egentligen har Gandalf inte haft en sådan jättehändelserik dag, men han har varit så söt idag! I dumpern på vägen hem så ställde han sig på instrumentpanelen för att han ville titta ut. Egentligen så kanske det inte är jättegulligt, men jag känner mig som en småbarsförälder. En sådan människa som bara prstar omvad sin unge gjorde idag, att den tuggade på någonting, åt ett päron jättegulligt eller att den bara jollrade eller vad den nu gjorde under dagen. Precis så är jag just nu. Så fort min lilla Gandalf gör något som jag tycker är extra gulligt (vilket jag typ tycker att allt han gör) så vill jag bara berätta för alla! Men jahg vet att alla inte tycker att han är lika gullig som jag tycker så därför försöker jag att hålla det mesta för mug själv. Eller Johan år ju såklart också höra allting, kanske Anna också för den delen. Men det är väl därför det är tur att jag har denna blogg. Här får jag chansen att bara skrika ut allt gulligt som han lyckas göra om dagarna. Så åter till det gulliga idag! Först så var han supersöt i dumpern när han ville titta ut och ville typ sitta i knäet. Efter det så skulle jag ut och rida, men jag tyckte synd om Gandalf om han skulle sitta i bilen så han fick hoppa in i hundgården med dom andra hundarna. Väl efterridturen när jag hämtade honom hade han blivit väldigt snöigt, blöt och kall. Därmed fick han krypa ner i en filt i framsätet på vägen hem. Jag tror att han tyckte att det var väldigt mysigt! Sötnos!
Var ute och red idag på min lilla damphäst! Det var faktiskt riktigt roligt. Han dsmpade loss lite grann och bockade och försökte galoppera och grejja. Men jag tycker faktiskt att det är roligt att han har så mycket energi. Dock så är jag lite orolig över om han kommer att hålla... Men det återstår att se! Fram tills dess ska vi försöka ha roligt iaf. I lördags var jag faktiskt ute och trava på honom för första gången sedan 25 JULI! Det är fruktansvärt länge sedan. Är så fruktansvärt sugen på att hoppa! Får väl se om det blir nå mer hoppa för oss. Men det kan man ju alltid hoppas på :)j

Igår var ingen bra dag egentligen. Fick på jobbet typ inte göra något alls (fast det är väl på ett sätt skönt)
Men sedan var jag till ungdomsmottagningen för att ta blodtryck, vilket var bra tydligen.
Sedan blev det stallet, men då hade tröttheten kommit i kapp mig så jag fick så fruktansvärt ont i huvudet så jag visste inte om jag skulle gråta eller spy.

Så det slutade med att Rambo fick vila och jag åkte hem och sov! Så fruktansvärt skönt. Jag och Johan kom hem ungefär samtidigt så han kom också och kröp ner en stund i sängen med mig. Mycket mysigt.
Sedan klev jag upp och var vaken ca 1 timme och Johan åkte till Viking och köpte mat. Sedan blev det sängen igen.
Riktigt skönt, samtidigt som riktigt tråkigt eftersom Johan ska vara borta i natt igen (i Köping denna gången) så då förlorar vi ännu en dag att umgås.

Men man måste ju sakna varandra lite också, eller?
Vi har ju resten av livet att umgås med varandra :)

För gandalfs del var det nog lite jobbigt. Han låg och sov en stund med oss också, men sen skulle han upp och leka och Johan fick ta hand om honom igår.
Usch vad jag mår dåligt när jag bara "kan du göra det?" " och det också?" osv. Bara lämnar honom till att göra ditten och datten.
Men någon gång är det väl kanske okej att det är hans tur också? :)

Hittade på denna klotång idag som tydligen ska kunna känna av vart i klon pulpan är och därmed signalera med röd, gul eller grön lampa beroende på vart på klon saxen är..
Kanske skulle vara värt att prova om den funkar då gandalf har på tok för långa klor eftersom jag inte vågar klippa så mycket, för att undvika blodbad. Klippte en gång i pulpan, and it was not pretty... 499 kr dock...

Johan är i lofsdalen denna helg för att åka lite skoter.

Annars på helgerna brukar jag inte ha så mycket för mig eftersom det bara brukar bli så helt enkelt. Jag och Johan gör oftast bara planer med oss själva. Det brukar alltid låta på torsdagen "vad ska vi göra i helgen?"
Och sedan kan svaret bli att vi ska gå på bio, ut och grilla korv, ut och rida eller vad vi nu brukar göra på helgen.
Därmed gör vi ju ändå rätt mycket saker, men eftersom vi gör det bara med varandra så känns det ändå på något sätt som att vi aldrig gör något eftersom vi träffas varje dag ändå och får liksom aldrig säga "kommer du ihåg när vi gjorde..."

Därför är denna helg lite jobbig. Jag har ingen att fråga "vad ska vi göra i helgen?". Utan jag får sitta här hemma och vara lite patetisk för mig själv.
Men tur var väl ändå att jag inte hade några planer idag eftersom då fick jag spontant vara hundvakt åt pappas hund Saga.

Det kanske inte är så superroligt åt mig med att torka kiss och bajs, skälls på dom när dom skäller, sära på dom när dom attackerar varandra på promenaden osv osv. Men gandalf får ju leka med någon i iaf.
Men jag offrar mig mer än gärna åt att han ska få ha en vän över natten!

Igår, torsdags, så var jag upp till Ockelbo för att vara med på lydnadsträningen.

Även om jag känner mig lite vilsen när jag åker till ett sådant där ställe där man är ny och dessutom inte så kunnig inom området så blir jag så osäker och känner mig dum, dömd och väldigt ensam. Men vad ska man göra då. Jag vill ju träna med hunden, så det blev till att suck it up och åka dit ändå.

Resultaten blev ändå rätt så bra.
Tränade mest på fritt följ (även om det inte blev så fritt eftersom jag var tvungen att ha kopplet på och hålla i det mest hela tiden så att han inte skulle springa iväg till dom andra hundarna).
Han har ju så stora problem med att gå och sätta sig nära mig eftersom han är rätt att bli trampad på. Så det försökte jag träna på.

När vi går så vill han gärna gå typ 3 dm från mig, men igår så försökte jag få honom att gå väldigt nära mig, genom med att belöna när han nuddade mitt ben med kroppen.
Även vid sättandet så liksom backar han undan lite innan han sätter sig. Så då började jag med att ställa foten precis bredvid hans ben, därpå flyttade han sig lite och jag flyttade efter lite. Han fick inte panik eller så, vilket han ibland kan få annars när han kommer för nära våra fötter. Men även här så belönade jag bara när jag fick stå precis bredvid honom när han satt.

Efter ett tag så tyckte jag faktiskt att han kom mycket närmare. Vågade ändå vara kring fötterna på mig utan att bli rädd. Så därmed tyckte jag att han var jätteduktig.
Även idag här hemma när vi gjorde det så vågade han sig rätt så nära.

Vi tränade även lite på att han skulle sitta eller ligga och jag fick gå någon meter ifrån honom för att sedan belöna. Ibland så klarar han inte av det för att han är så fruktansvärt exalterad så han springer efter, men många gånger så klarade han det även. Mycket duktig! Än så länge har jag bara vågat mig typ 3-4 steg ifrån honom, men det tycker jag ändå att han gör bra.

Sedan tränade vi nog inte på så mycket mer. Det blev ett lite kortare pass, då alla kände sig nöjda redan 19,15. Men det tyckte jag ändå var skönt. Då hann han inte ledsna på vad vi höll på med.

Så nästa torsdag tror jag att jag åker upp igen (om jag har fått lite ny inspiration från något håll) och därefter så är vi i Åre och veckan därpå börjar lydnadskursen för Anna.
Vet inte om jag har nämnt det här i bloggen. Men jag ska iaf börja Förberedande Lydnadstävlings-kurs för Anna Hilding då 9 Feb.
Hoppas att vi kommer mycket längre i träningen då. (antagligen så gör vi det)
Jag är så himla taggad och vill att tiden ska gå fort nu!
Satt nyss och googlade på aglitiyhinder. Tänkte om man skulle ha beställt ett hinder i väntan på att Johan kanske kan bygga ett åt mig.
Eftersom mitt hinder som jag har nu (och slalompinnarna) måste man trycka fast i backen för att kunna använda. Så därför kan jag ju inte använda dom nu i vinter.

Som sagt, googlade därför på lite hinder. Men insåg på en gång att det var snuskigt dyrt. Typ 2000 för ett helt vanligt enkelt hinder.
Men såg en bild där pinnarna var i koner. Kom då på att jag köpte ju koner i somras på Ullared som jag skulle ha att träna med. Så om man gör hål i dom så kanske man kan använda mitt nuvarande hinder tillsammans med konerna för att kunna använda hindret nu i vinter också?

Måste prova någon dag och kolla om det funkar i praktiken också.

Bild lånad från agilityshop.se

Snodde några fina bilder från Emmas blogg (susannaemma.blogg.se) på mitt lillgull ifrån när Emma och Mattias var hundvakt åt honom när jag tyckte att det var sååå mycket roligare att ligga på sjukhuset med hudinflammation.

Han är ju så vacker!!
Och är Emma lyckas ju alltid få till det så bra med bilderna!

Jag kör ju mer av vägen än på den..

Igår var jag och Anna i Ockelbo för att träna agility igen. Det gick mycket bättre denna gången än förra gången. Då han var lite mer fokuserad på vad han skulle göra denna gången. 

Det var ett riktigt pådrag i ridhuset då många förare och hundar dök upp. Dom andra är ju betydligt duktigare än vad jag och Anna är, så dom drar ju fram en massa hinder och bygger bana och tränar hela banor. 
Men dom var så snälla och tänkte på jag och Anna inte är så erfarna så vi fick en egen lite hörna med mer än ett hinder denna gång. Vi fick tre hinder och en tunnel. 

Gandalf gjorde stora framsteg denna gång gentemot förra gången. Förra gången yrade han ju mest som en höna och ville kolla på allt annat och nästan ignorerade mig helt (men man kan väl inte förvänta sig så mycket vid första gången heller kanske)

Men åter till denna gången - han lyckades ta sig över hindrerna. Men tunneln tyckte han inte var lika rolig. Det gick bättre åt ena hållet än åt det andra (med tanke på att det såg typ likadant ut på vardera sida om tunnlarnas utgång borde det ju inte ha varit skillnad.. men men) 

Men han lyckades iaf hoppa i en åtta över ett av hindren. Självklart så lyckades han med denna bragd när inte Anna var med och såg (så det finns inga bevis. hehe)

Men efter ett tag så tröttnade han och sprang bara till Alfonz eller Lakritz vid första bästa tillfälle. Så därefter fick vi inte ut så mycket mer av träningen.
Men det var även en snäll, mer erfaren själ som kom och frågade om vi ville ha hjälp. Jag tar gärna emot all den hjälp jag kan få, så vi försökte få Gandalf att hoppa över ett av hindrerna. Men då hade han tröttnat och han bara sprang ifrån oss och sprang till Anna. 
Men efter ett tag så insåg han att om han sprang till Anna så skulle han bli tagen av mig. Så då fick jag inte tag på honom. Och så höll han mer eller mindre på sista timmen. 

Han lyckades iaf hoppa en hel linje (rak) men hopp - tunnel - hopp. Super Duktig ju!
Så nu taggar jag inför morgondagens lydnadsträning. 

Vi fick faktiskt beröm av dom andra då dom sa att han var jätteduktig. Jag har svårt för mig att ta emot sådan beröm så jag vet inte om dom sa så bara för att vara snälla eller om dom faktiskt menade det. 

Anna hade flera lite fler filmer som hon ska maila till mig. Så dom kommer upp i ett annat inlägg när jag har fått dom. Tills dess så får ni kolla på detta miniklipp!

Hoppas att vi blir bäst! 


Är strandsatt i dumpern.
Maskinen påstår att det är soppatorsk.
Mätarn påstår att det är halvtank...

Grattis till Rolf-Göran som vann jerringpriset igår.

Han vann överlägset med över 44 % av rösterna. Vilket egentligen är väl inte så konstigt eftersom ridsporten är ju med på topp-3 listan på sporten i Sverige.
Så då när ridsporten väl har en representant med är det kanske inte så jättekonstigt att den personer vinner?
Har jag rätt eller fel.

Jag tycker att det är väldigt roligt iaf!

Jag älskar våran lilla familj! <3

Sitter just nu och förbereder inför morgondagens agilityträning.
Det kommer nog att vara lite roligare om man är mer förberedd på vad man ska träna på och hur man ska gå tillväga.

Så sitter just nu och läser i Agilityboken som jag fick av Anna och Pelle i julklapp. Det visar väl sig imorgon om det går bättre imorgon än förra gången :)

Har sovit på tok för länge. Sov enda till 12, vilket gör att det blir lite stressigt idag. Har nyss varit ute och gått med Gandalf och ska nu åka till stallet och rida Rambo. Kl 19 börjar det rulla in folk hit för att fira min 20-årsdag som var för typ 2 veckor sedan. Så det ska bli riktigt kul.

Hoppas på att det blir en riktigt trevlig kväll iaf :)

Kom precis hem ifrån en riktigt mysig kvällspromenad. Gick först ett varv i Stadsparken och släppte gandalf där en stund så att han fick springa lite lös och göra av med lite överskottsenergi!

Tänkte sedan att medan jag väl är ute så kan jag väl lika gärna gå lite längre så att jag och gandalf får lite motion.
Gick då upp vid norrsätraskolan och gick vidare till barrsätra. Väl där trodde jag att jag var på en annan gata än vad jag var så helt plötsligt kommer Tudor och överraskar oss.

Så då var jag tydligen hemma hos Susanne och Niklas. Så Tudor, Gandlaf och tippen fick leka av sig lite och löpa amok. Men trevligt var det. Kul att han fick leka av sig lite.

Nu ska jag iaf kolla in premiären av nya serien "once upon a time" och se vad ser är för nått. Blir antagligen till att städa lite pauserna också så att Johan slipper komma hem till en svinstia ;)

Läste inlägget i "Sandvikens Voff" på facebook om Aud Stokman. Fattade ingenting. Googlade på det och upptäckte med fasa vad det handlade om.

Hur har jag kunnat missat detta? Även om jag egentligen helst hoppar över att läsa denna sortens nyheter, för att jag klarat helt enkelt inte av att läsa det. Det gör på tok för ont i hjärta och själ.

Men nu läste jag iaf om denna Aud som nu tydligen bor i Sverige. Hon föder alltså upp hundar och misshandlar dom.

En hund fick uppleva kejsarsnitt hemma på köksbordet och flera andra har fått skott i huvudet flertalet gånger och hon själv har sagt hon slängde en hund i väggen.

Jag finner inga ord. Det är garanterat hon som borde dö och inte hundarna!

Länkar till andra bloggar som skrivit om det:
http://finest.se/userBlog/?uid=31329&beid=1620460

http://djurpoliserna.blogg.se/category/aud-stokman.html

http://raggartufsens.blogspot.com/2011/03/varning-for-aud-stokman.html?m=1

Jag saknar min man! Konstigt att man kan sakna en människa så fort egentligen.
Visst var det skönt med lite egen tid igår kväll också. Det passade sig bra att bara göra allting i mitt eget tempo och när jag hade lust att göra ditten och datten.
Det gör jag väl egentligen annars också, men nu var det mer på riktigt. Åkte och handlade när jag ville, lagade mat i min egen takt och hann även läsa lite på kvällen omlott med att titta på en "skitfilm" som Johan så fint brukar kalla det.
Visst var det skönt att vara lite själv igår, men en kväll räcker.
Så ska bli skönt att få sova med mysigt sällskap!

...tydligen att vara lös när man väl får vara det.

"jag ska, jag ska gå i kopplet!"
Eller?

Andra köper kläder, bilar, tvspel, tillbehör till hästen eller vad nu folk köper när dom får lite pengar över. Men jag köper böcker.
Har äntligen börjat läsa igen! Har haft en lång, lång period utan böcker nu och nu äntligen har jag fått lite tid över till att börja läsa igen.

Så idag blev det Cecilia Aherns senaste bok. Hon är ju författaren till PS. Jag älskar dig! Vilket är troligtvis den bästa boken jag läst i hela mitt liv.
Den och "Marley och jag" är dom enda böckerna som jag har gråtit till när jag läst. Så fantastiskt bra. Så nu hoppas jag att även denna bok kommer att vara bra. (den kommer ju inte att slå PS. Jag älskar dig, men om den är bara hälften så bra som den boken så är denna super awesome..)

Måste bara avsluta dom andra fyra böckerna jag läser just nu innan jag ska ta tag i denna! :)

Var upp till Ockelbo igår för att prova på lite agility.
Det var kul, men det var inte riktigt som jag hade tänkt mig.
Det var enskild träning, alltså ingen instruktör, och det visste jag ju redan om, men jag trodde nog ändå att det skulle vara lite mer diskussion mellan deltagarna och visa hur man gör och att dom skulle träna på mer detaljer än vad dom gjorde. Så att man kunde se och lära liksom.
Men dom byggde upp en bana med 12 hinder eller nått sånt och sedan körde dom hela eller delar ur banan en och en någon gång och sedan byggde som om till en annan bana.

Jag och Anna fick ha ett eget litet hinder på sidan eftersom våra hundar aldrig hade gjort det förut.
Det ju bra, att få dom båda att hoppa ändå, men det hade varit mer pedagogiskt och roligt för min del om någon hade känt sig manad att visa med sin hund vad första steget är för att lära hunden att hoppa. Alltså detaljer.
Men jag får skylla mig själv för att jag inte vågar fråga efter en demonstration.

Sedan fick vi även prova på tunnel och en del av längdhopp. Tunneln gick bra för båda två. Vi blev otroligt glatt överraskade över att alfonz ens kom in tunneln.

Det tog väl gandalf ungefär en timme innan han börja förstå att vi var där för att jobba och inte leka, så började jag våga släppa efter på kopplet, och hade honom även lös.
Riktigt duktig var han. Struntade i alla andra hundarna som var där. I hand ögon var det bara alfonz som fanns. Så varje chans han fick rusade han på alfonz.

Men kul var det iaf, så jag åker nog upp på tisdag igen.

Tråkigt bara att det inte blev nå film på honom. Johan hade ju med filmkameran, men det blev bara någon filmsnutt på Anna och alfonz tror jag.

Det kanske kan bli en filmsnutt om två veckor, om Johan följer med då också!

Igår fyllde Pelle år, och hade dessutom namnsdag. Så grattis Pelle! Hoppas att vi gjorde din dag lite bra iaf.
(och förlåt för det oroligt fult inslagna paketet, hehe)

Så eftersom Pelle fyllde år igår då så var vi i Ockelbo hela kvällen. Riktigt trevligt var det. Blev bjuden på bullar, chokladbollar, tårta och annat götta!

Var tvungen att åka hem vid 21-tiden så vi hann på ica och köpa matlåda. Sedan tvingade johan mig att ut och springa. (det var egentligen jag som tvingade han till att tvinga mig. Annars hade jag aldrig gått ut)
En runda på 2,5 km på under 20 min blev. Fruktansvärt nöjd. Men det tog ungefär 1,5 km innan jag kom in i det med både andning och i benen.
Men fruktansvärt jobbigt var det iaf. Men ändå lite skönt ändå. Får se om det blir en till tur idag eller om det blir imorgon kanske. Får se vad jag tvingar Johan att tvinga mig till!

Igår serverades det lasange hemma, efter det var gandalf helt galen och skällde och var allmänt dryg. Det visade sig sedan att han var kissnödig, då han guck in i köket och kissade.
Då gick vi en vända och när man kom in dök nästan hela hunden ner i lasangeformen som stod kvar på bordet...
Sedan innan vi la oss försökte han igen..
Sedan gick vi och la oss, utan att plocka undan (ja vi är lata och äckliga.) och inatt (4.10) så vaknade jag av att jag hörde att gandalf slickade på tallriken som stod kvar på bordet. Gick ut i vardagsrummet för att kolla och ser då att han har rivit ner mitt nya Carolina Gynning vinglas, så det låg i 1000 bitar på golvet.
Och dessutom hade han rivit gratängformen som lasangen hade legat i på golvet och slickat ren den..

Hur fan kan han lyckas med det utan att varken jag eller Johan vaknade???
Som pricken över i:et så hade han kissat inne igen också...

Så det blev bara att stå och sopa golvet och känns igenom hela hunden efter glas mitt i natten. Som tur var hade han inte gjort illa sig själv iaf.

Det har varit en riktigt bra dag idag.
Har hunnit med att tvätta, städa bort julen, gått med Gandalf några vändor, tittat på hus och varit i valbo och handlat lite.
Husvisningen var i Storvik, på en enplansvilla med stall och garage. Länk till hemnet här

Fördelar med huset var:
- Fint renoverat i störta delarna inne
- Bra planlösning
- Stall med tre stora boxar
- Bra tomt
- Bra läge till större vägar och till Sandviken/Järbo
- Stort och rymligt garage med plats för nästan alla fordonen
- Bra förvaringsutrymmen och möjligheter för förvaring


Nackdelar med huset var:
- Bara elvärme
- Jätte liten hage till hästarna
- Litet badrum
- Varmvattenberedare och tvättmaskin/torkumlare bör nog bytas ut.
- Kallt drag vid golvet i ena delen av huset (där huset och ladan är ihopbyggt)
- Ingen altan
- Väldigt dyrt


Det är väl vad jag kommer på, på rak arm vad som var bra och dåligt

Så jag vet inte om vi är intresserad eller inte. Huset är redan dyrt som det är och sedan blir det väl några hundra tusen till i kostnad om man ska göra om värmen så att månadskostnaderna dras ner lite.
Dessutom är det både bra och dåligt att det är tre boxar i stallet. Jag hade ju tänkt mig fem-sex boxar. Då tanken var att vi kanske ville ha tre hästar själv i framtiden (jag två och Johan en) och dessutom hyra ut någon box så att det kommer in lite pengar på den delen.

Men intresset på fastigheten var fruktansvärt högt. Säkert 15 bilar var där. Så det kanske till och med slutar med budgivning och då är ju vi verkligen ute ur leken om vi bestämmer oss för att vara intresserade.

Men det var trevligt ändå att kolla på ett hus som inte var helt käpprätt åt helvete för konstigt, dyrt eller fult... Men det visar sig.


Resten av dagen har bara spenderats hemma. Johan var ute och red på Rambo idag, eftersom han ändå skulle till pappa och hjälpa han med någon brännare som hade gått sönder.
Så då hade jag och Gandalf en mysig eftermiddag i sängen. Kollade på Pretty Little Liars, which by the way är en fruktansvärt bra serie.
Passade även på att tvätta några maskiner tvätt och tog några promenader. Gandalf lyckades komma över en spade i stadsparken som han lekte med.

Sedan bar det in till Valbo för att handla present till Pelle som fyller år imorgon.
Jag lyckades dessutom komma över ett par Reebook Easytone på InterSport för 600 kr. (ord. pris 1200) så det kändes bra. Så ett av presentkorten jag fick av mormor och Yvonne kom väl till pass.
Jag har ju gått och suktat efter dessa skor ändå sedan dom lanserades och nu tog jag äntligen tummen ur röven och köpte mig ett par. Så får väl se om man blir bootylicous nu då ;) haha





Helt slut efter dagen som har innehållt lek med Saga, besök av massor med folk och en extra hund och dessutom pinn-kastning i Stadsparken.
Gofiisen!

Om inte alla visste det så är vi ju ute och letar efter hus. Vill ju att gandalf ska ha bättre förutsättningar för att kunna vara utomhus och så!
Så idag var vi i västanbyn och kollade på hus. Inge roligt hus alls faktiskt. Hemskt trädgård, trångt och jätte små sovrum. Och hela källaren var fruktansvärt konstigt inrett.
Garagen var i källarplan och Johan trodde att hyndan inte kommer in där då det var för lågt. Så det var tråkigt.
Men någonting måste man ju kolla på för att kunna hitta något.

Hoppas att det blir bättre imorgon i storvik då!

Dagens kalas gick riktigt bra ändå. Pappa, Ewa, Peter, Erja, farmor, mormor och Yvonne (mormors syster) var här idag.
Riktigt trevligt var det! Yvonnes hade även med sig sin king Charles/cocker spaniel, Moa med sig. Hon var inte direkt den som ville leka med gandalf men han var ju riktigt sugen så han skällde och skällde så han fick gå ut i bilen medan vi fikade.

Det blev samma tårta idag, men sen blev inte lika estetiskt vacker som den igår. Men den var mycket godare idag tyckte jag. Lite saftigare. Och idag kom vi även ihåg att bjuda på kärleksmumsen.

I present fick jag iaf:
Pappa och Ewa: vägg ljuslyckta och "skylt" (se bild)
Farmor: en mixer
Peter, Erja: en flaska rödvin, armband och 300 kr presentkort på önska (tänkt till att fortsätta komplettera med carolina gynningen vinglasen)
Mormor: 500 kr presentkort i Valbo
Yvonne: 500 kr presentkort i valbo och blommor till både mig och Johan

Riktigt Roligt med så fina presenter.
Funderar på om jag ska lägga till några hundralappar på Valbopengarna och köpa ett par reebook easytone. Men det återstår att se!

Längtar tills att träningen ska dra igång. Både lydnad och agility.
Mailade med Anna Hilding idag och frågade vilken kurs hon tyckte att jag skulle gå hos henne och hon tyckte att jag skulle gå förberedande lydnadstävlingskurs. Hon skulle isf starta en sådan i feb/mars. Så nu längtar jag verkligen.

I och med att jag fick medlemsskap i Ockelbo BK av Anna och Pelle så får jag då även åka upp dit och träna agility och lydnad med dom på tisdagar och torsdagar mot en kostnad av 20 kr. Så jag tror faktiskt att jag ska ta tag i det på en gång och åka upp dit på tisdag och kolla hur det är.
Försöker nog att tvinga med mig Johan också så att han får ta med filmkameran, så att man kan se resultaten mellan första träningen och kanske femte träningen och sedan den tioende träningen osv. Så att man verkligen ser vilka framsteg man gör (om vi nu kommer att göra några... Men det ska vi väl göra :))
Var in på Annikas hemsida idag där hon hade listat vilka hundar från Akinnaz som det har gått bra för i år. Gandalf stod med på listan med meriten Bästa Pumivalp på utställning.
Även kullkompisen Gaya stod med.

Hur det har gått för Akinnaz-hundarna kan du se här
Och här kan du kolla in Annikas hemsida

Det börjar mer och mer kännas som att det är vårt hem och att jag inte bara är inneboende här. Först white board tavlan på plats och nu även hyllorna vid sängen.
Då kom även några av tavlorna upp och lite av kvällslektyren!

Han är underbar min man!

Fick ju även idag vår white board tavla från Anna och Pelle som vi har pratat om länge! Platsen blev på dörren! Var egentligen tänkt att den skulle sitta på sidan om skafferiet, men den var för stor för det.
Dessutom är det mer praktiskt att se om det står något kom ihåg på den om den sitter på dörren. Perfekt blev det. Ska bli så skönt att hålla koll på vad man gör om veckorna!

Tack Anna och Pelle! Ni är bäst!

Då var den avklarad. Riktigt trevligt var det. Det bjöds på hemmagjorda dumlekakor, bullar och tårtor. Kom precis på också att vi hade ju bakat kärleksmums också, men dom glömde vi ju att bjuda på... Typiskt!

Fick väldigt fina presenter iaf!
Av Mariana: filt till gandalf.
En leksaksgris till gandalf.

Av Anders, Britt-Marie och helen: en hundras bok.
Johan fick en whisky tapp.

Av Thomas och Agneta: en till filt till gandalf.
Och Johan fick ett serveringsfat till servisen.

Av Johans mormor: en teflonkastrull

Av Anna och Pelle: bästa presenten ever! Agilitykurs i ockelbo! Så det ska bli riktigt roligt.
I paket nr 1 som jag fick i julklapp som jag inte fick veta vad det var, var alltså medlemskap i Ockelbo brukshubdsklubb!
Så nu får jag åka dit och träna agility och lydnad varje vecka för en tjuga! Underbart!

Ni är bäst!
Tårtorna som det bjöds på var iaf en apelsinchokladstårta och den andra var vitchoklad och kokostårta. Den sista var min favorit iaf!

Har nu varit och handlat kakformar, blickchoklad, kokos, bär, läsk kakor och annat som ska serveras på kalaset idag. Så nu ska jag börja baka.
Hoppas att tårtorna blir ätbara.. Hehe

Har bakat hela kvällen eftersom det blir dubbeldagar med kalas här i helgen. Fredag 45-årskalas (johan 25, jag 20) och på lördag blir det 20-årskalas för min familj.
Fick även samtal från mormor som frågade om hon och Yvonne kunde komma också. Riktigt trevligt tyckte jag!

Jag bakade dumlekakor med noblesse och kärleksmums (eller mockarutor som jag hellre skulle kalla det). Men tyvärr blev båda kakorna en flopp, tyckte jag iaf. Får väl se vad resten av folket tycker. Så nu är det bara tårtorna kvar, men dom gör jag nog samma dag som kalasen. (får ute plats i kylen annars)

Gandalf har även fått ett bad idag eftersom han luktade snusk. Så då hoppade han upp i sängen och rev sönder favoritlakanet. 700 kr åt helvete där då...
Att han alltid ska hålla på så! Sist han badade rev han ju sönder sin egen säng i miljoner delar. Så då bara för att han inte har någon egen säng går han på våran?? Crazy dog!

Bild även på ett av inbjudningskorten till kalaset. Tyckte att det var lite roligare att göra unika kort, så ingen av dom 5 korten som blev skickade blev lika. Dessutom var ju brevpappret alldeles glittrigt och fint på baksidan :)

Äsklingen lovade mig en surfplatta i julklapp (bara för att han ville vara snäll) och idag kom den. Har bara pillat lite på den än, så nu blir man fast vid den hela kvällen :)

Tanken med den var att vi ska kunna ha den i soffan och surfa på istället för att ha datorn i knäet, eller sitta vid skrivbordet. Och även för att ta med till fjällen eller så och titta på film på.

Jag älskar Johan iaf! <3

Gandalf var så fruktansvärt duktig igår. Innan jag gick till matkällarn för att träffa Emma och som andra så gick jag och Johan med gandalf till Ica för köpa ingredienser till Johans bullbak.

Anyway. Utanför Ica så satt en pudel (tror jag?) fast i en av bänkarna och var helt förtvivlad. (den var alltså fastbunden av ägaren)
Hunden var jätte ledsen, för den ville ju inte sitta där själv. Så den satt och skällde, gnällde och nästan ylade. Och gandalf bara satt och tittade på. Så himla duktig. Skällde vara en gång och sedan var det bra.

Han lyckas på ett eller annat sätt alltid impa på en! Fina hunden!

Har haft en riktigt trevlig dag. Fick sluta extra tidigt från jobbet för att åka till tandläkaren, så hann med stallet innan tandläkaren. Dock så var det inte så roligt hos tandläkaren då bedövningen inte funkade, så dom fick ta om den 3 gånger!!!
Efter blev det blev det ju systemen debuten med Emma. Och det var super trevligt att få träffa henne igen.

Sedan ringde Mattias (Emmas kille) och sa att vi skulle käka middag på matkällan för att fira Emmas 20-årsdag. Riktigt trevligt. Emma, jag, Mattias, evelina och Jonas träffades för att käka.
Sedan gick vi vidare till 8 ball och tog en cider.
Helt underbar dag!

Fick även blommor och choklad av Evelina. Så då kom även vasen som vi köpte för länge sedan till användning!

Puss er mina fina vänner <3

Idag har gandalf fått varit med Johan på jobbet. Tydligen har han varit jätte trött idag och legat och sovit under skrivbordet hela dagen. Följde inte ens med till fikarummet vid lunchen.
Lilleman blev sliten efter lek igår med Ella och mamma.

Första inköpet på systemet!
Woohoo!

Grattis älskade fina du på 20-årsdagen! Äntligen säg!

Jag är så glad över att jag träffade dig i 6:e klass och att vi har lyckats hållit ihop enda sedan dess. Tack vare det har vi gjort så mycket och upplevt så mycket tillsammans.
Resorna till Turkiet. Resan till trysil. Pluggat till körkort ihop. Alla helgalna fester. Drivit företag ihop. Gått på balen och tagit studenten ihop.

Så jag hoppas att vi kan hålla ihop i minst lika många år till, trots att vi inte går i samma klass längre.

För jag älskar ju dig! Du är ju bäst! <3

Var på rusta på nyårsafton och skulle köpa en tunnel åt gandalf (till agilityn) och hittade även på lite julgranspynt på rean. Så det blev till att pynta granen lite extra så där lagomt till efter jul... Men det gör väl inget?

En av snöstjärnorna lyckades dock gandalf få tag på på en gång, så han bet av en tagg. Men det får man väl räkna med när man hänger dom för lågt? :)

Mamma, syster och systerdotter var nyss här och firade mig lite. Dom blev bjuden på kebab och i present av mamma fick jag en råsaftscentrifug.
Så nu blev det mycket köksapparter hos oss. Så nu blir det till att bygga ut alternativt att flytta då ;)

Så nu har vi varit på Ica och handlat massa frukt och grönt och ska prova maskinen. Hoppas att det blir gott :)

Köpte en liten minipresent till mig själv idag. Hittade på ica dom nya minipocketarna. Så fruktansvärt smart koncept.
Det är alltså en helt vanlig bok men i micro format typ. Så att den får plats direkt i fickan, så att man slipper bärs runt på en stor tjock otymplig bok.
Så var tvungen att köpa en bok bara för att prova på konceptet om man gillar att läsa på den andra ledden av boken! :)

Av världens finaste pojkvän!

Om han bara visste hur mycket jag älskar honom!

Dagen har faktiskt varit riktigt skön. Har firat den precis som jag önskade. Bara jag Johan och gandalf.
Vi har bara varit hemma hela dagen och inte gjort någonting. Började med att kolla på Toy story, sedan lunch på Viking och har nu avslutat dagen med baksmällan.

Det har inte varit så mycket aktiviteter för gandalf idag då han är väldigt trött efter lek och tjo och tjim med alfonz och lakritz.

Bästa dagen med mina två bästa. :)

Första dagen på det nya året.

Vet inte varför man egentligen gör så stor grej av nyår. I slutet av varje år kommer ju ett nytt år liksom.
Många ser nog det nya året som ett år med nya möjligheter och att man ska lova sig själv att dricka mindre, äta nyttigare, träna mer, vara snällare, sluta vara beroende av nikotin osv. osv. osv.
Inte behöver man väl egentligen ett nytt år för att anstränga sig lite mer för att göra snälla saker både mot sig själv och mot andra.

Jag har inga som helst planer för detta år iaf. Jag hoppas att det omöjligen kan bli emotionellt värre än vad föregående år var.
Men det visar sig väl.

Nyår firades iaf med trerätters och mys i Ockelbo hos Anna och Pelle med hundarna och grabbarna.
Lite vin och skumpa blev det iaf. 
Gandalf verkade inte bry sig om smällarna iaf. Alfonz reagerade på dom ibland igenom med att skälla hysteriskt när det small och Gandalf stämde då in i Alfonz skönsång av ren reflex. Skönt att han inte blir rädd för dom iaf. 
Tur att jag inte la en massa onödiga pengar på fin klänning och dyra skor. Dom hade ju inte fått kommit till användning iaf.

Jag kanske inte har några planer egentligen för detta år. Men förväntningarna är iaf att hitta ett trevligt litet hus som vi kan flytta till.
Jag förväntar mig även att det kommer att bli en eller två placeringar på utställningarna med Gandalf och att vi börjar få igång agilityträningen. 

Jag förväntar mig även att vi tillsammans alla tre kan komma iväg och göra saker som vi verkligen vill göra. Resa lite, uppleva lite, eller bara njuta av stunden. Göra precis vad som helst som gör oss lyckliga tillsammans. 

Jag älskar mina två grabbar <3