Hittade filmer på Gandalf och hans kullsyskon från dagen vi fick hämta honom.
Kan inte tänka mig att han har varit så där liten och ullig och gullig. Helt otroligt!
Världens sötaste!
 
8veckor, film , sötaste, valp, valpfilm,
Just nu, i denna stund, är lyckan total. Jag har en fantastisk kille och en helt underbar hund (för det mesta iaf, i bådas fall), även om huset just nu är i en enda stor röra så gör inte det så mycket. Vi har fått till det helt okej ändå.
Grillen är tänd och snart ska det serveras den första grillade matbiten som vi själva har grillat, och inte blivit bjuden på.
Gandalf ligger ute på gräsmattan mest hela tiden, även om han måste sitta i linan (frestelsen för att springa till dom andra hundarna blir lite för stor annars).

Som sagt, jag är väldigt, otroligt lycklig nu! och det har jag Johan och Gandalf att tacka mest för

Gandalf är bra konstig ibland. Han ligger nu och stoppar ut huvudet under soffan och ligger och piper och skäller. Jag förstår verkligen inte vad han vill...

Åkte till Sala idag för att hälsa på Johans farbror och hans särbo. Riktigt trevlig dag. Vi fick god mat och Gandalf fick leka hela dagen med Alfonz och Lakritz. Agnethas stuga låg precis bredvid en liten sjö, så jag hade hoppats på att Gandalf ville bada, men det gick inte. Alfonz hoppade i vattnet på en gång och simmade runt mest hela tiden och jag tyckte att det såg så härligt ut. Det hade ju varit helt underbart om Gandalf ville i och simma han också och träna upp dom där musklerna som han tydligen saknar i ryggen och bringan (enligt domaren på förra utställningen)

Men Gandalf han fick istället stå på strandkanten och försökte fiska efter näckrosblad, som tydligen var superroligt. Men han var ju söt iaf, som en liten Ferdinand vid vatten.

 
 
 
 
bada, fiskar, gandalf , näckrosor, sala, sjö, stuga, vatten,
Jag är så uttråkad just nu. Jag har ingenting att göra. Har på fm varit upp till Ockelbo och tränat med Gandalf, vilket inte gick särskilt bra.
Lägenheten är redan städat från golv till tak.
Kan inte börja göra iordning i brystun eftersom jag kan inte flytta alla gamla möbler där inne själv.
Har bett både Maja, Sara och Evelina att höra av sig när dom har tid för mig, men ingen har hört av sig.
Så vad ska jag göra då?
Jag har ingen aning. Det är så tråkigt. Sitter bara och kollar på tv och spelar spel på telefonen.
Händer det inget mer spännande än detta dom dagar som är kvar på ledigheten så jobbar jag nog hellre nästa sommar... På semestern ska man ju njuta, men jag vet inte om jag njuter så mycket just nu.
Gud vad deppig jag blev, men så är det väl ibland.
Idag har vår lilla familj haft en otroligt trevlig dag i Furuviksparken.
Vi tänkte att vi måste ju göra någonting under semestern, så det blev en tripp till Furuvik och titta på lite djur. Gandalf tyckte att lemurerna, någon form av getter och emuerna var intressantast. Dom hade han nog gärna hoppat in i hagen och lekt lite me!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bilder, dag, emu, furuvik, get, gärna, leka, lemur, pics, roligt, trevlig, underbar,

Idag har vi haft två visningar på lägenheten och det har resulterat i att vi har ett bud på 165 av en kille som inte ens har tittat på den. Känns riktigt skönt!! Så på fredag skrivs papperna. Så idag emellan visningarna åkte vi runt årsunda och gammelstilla (kanske det var?) och cachade några stycken. Måste ju cacha varje dag så att vi får bra statistik :)

Helgen inför den kommande semester har nog inte kunnat varit bättre.
I fredags åkte vi till Ockelbo och blev bjuden på grillat! Fantastiskt gott och fick dricka lite vin och ha det riktigt trevligt.
Hundarna sprang ute lös under hela kvällen och Gandalf retades väldigt mycket med Alfonz genom med att springa runt häckar och buskar. Alfonz hade inte en chans att få tag på den snabba Gandalf
 


Sedan på lördagen åkte vi till Tierp och kollade på flyguppvisning hela dagen. Vädret var riktigt bra och detta medförde att solen lös väldigt mycket på molnen och det blev otroligt ljust när man försökte titta upp på himlen hela tiden och eftersom jag är så ljuskänslig så blev det lite jobbigt. Så dom sista två timmarna låg jag och sov på läktaren och blev väldigt solbränd i ansiktet. Snyggt som satan!
Under dagen var Gandalf i Ockelbo hos Per och Vickan och fick springa lös där hela dagen också och gå på promenader och leka i sandlådan osv. Så han var rejält trött på kvällen och idag.

 
Och idag så var det meningen att vi skulle sova bort hela dagen och sedan städa hela lägenheten från topp till tå, men istället så ringde mamma och ville att vi skulle komma ut till Forsbacka och träffa hennes nya karl. Så det blev en tripp ut dit för att träffa Pelle, vilket verkar vara en trevlig karl.
Geocachade lite i Forsbacka innan vi åkte hem och sedan blev vi bjuden på fantastisk mat på Charlys av pappa.

Med andra ord, en riktigt trevlig helg. Men det har inte blivit så mycket städa och knäppa kort på lägenheten, så får hoppas att det blir av imorgon så att vi kanske kan flytta senare i veckan eller så.
Har iaf ikväll packat 4 lådor till med lite småsaker som vi ändå inte ska ha framme under visningen. Så lite har blivit gjort iaf :)

Jag och Johan har börjat med Geocaching nu och det är rätt så roligt. Det är typ ett internationellt kurragömma där man letar efter gömda små lådor som det ligger en logg i som man skriver sitt namn på för att visa att man har hittat cachen. Så både igår och idag har vi varit runt och letat flera stycken istället för att vara hemma och städa lägenheten och lägga ut annons på den... Men men. Men det är trevligt iaf att vi kommer ut och gör någonting tillsammans. Och dessutom kan ju gandalf följa med på dom flesta Imorgon är det lydnadsträning också. Känns inte särskilt pepp på den alls just nu eftersom jag är nere i en fruktansvärt lång svacka där vi inte har tränat någonting alls på väldigt länge. Så det känns inte helt okej. Jag försöker intala mig själv att det kommer att bli bättre så fort vi flyttar. Hoppas verkligen det.

Filmen ifrån dagens utställning kommer nu. Jag tyckte att han skötte sig väldigt bra, men man kan ju tydligen inte charma till sig ett bra resultat ifrån dommaren, så vi fick helt enkelt vara nöjda med ett Good och åka hem.
Men jag sa faktiskt redan igår innan vi åkte att vi skulle få ett Good, och det fick vi också. Men så är det väl för alla ibland. (jag hoppas det iaf, måste leva på lite skadeglädje sådana här dagar). Men jag är absolut inte bitter. Jag blev faktiskt inte alls besviken idag så som jag har blivit dom andra gångerna när vi har fått Very Good.
Så jag kanske börjar växa lite grann till ett vettig tävlingsmänniska..?
 
Men det var kul för Annika idag som blev BIR med Fagra som spöade sin pappa! :)
 
 
Det blev en länk till denna film eftersom det tydligen blev nå fel med att bädda in den iaf.. Hoppas att någon vill kolla ändå på vår fina kille :)
alfta, film, good, nöjd, utställning,
Bara för att jag skrev i förra inlägget att jag inte kom in på Youtube-kontot så var det ju klart att jag gjorde det nu... Konstigt värre iaf.
Så eftersom det har krånglat ett tag så kommer det två filmer (separata inlägg) från dom senaste utställningarna.

Första filmen är från Rasspecialen i Norrköping, där det inte gick så jättebra, men ganska väntat endå eftersom vi inte kan klippa och det kan ju alla andra. Men vi lyckades få Very Good iaf, och i dagsläget så känns det rätt så bra !

Tuss 1: Saga - kammad
Tuss 2: Gandalf - klippt
Tuss 3 Leksaksgris - slaktad

Mycket hår som flyger överallt här hemma nu. Gandalf har Saga här på besök eftersom Saga följde med Gandalf idag och tittade på honom i ringen i Alfta och imorgon är det Gandalfs tur att titta på Saga.
 
Det verkligen åt helvete idag i Alfta för Gandalf. Det blev bara Good pga att han var lite tunn i bröstet och dessutom var han så kortklippt så att hans rygg var inte så fint formad, så därför gick det inte så bra. Men han sprang otroligt bra tycker jag och stod väldigt bra uppe på bordet.
Film kommer upp senare när jag har kommit underfund med hur jag loggar in på mitt Youtube-konto.
Det har blivit nå strul med det så att jag kan inte logga in på min kanal "PumiGandalf"...
alfta, besök, film, gandalf , good, helvete, klippning, saga, trimmning, tussar, utställning ,
Igår var vi ut i skogen och provade blodspår för första gången. Mest för Sagas skull (pappas yngsta hund). Så jag la ett ganska kort spår, försökte hålla mig till 200 m, men jag är så dålig på att uppskatta sådant, så jag tror att det blev lite kortare.
Saga skötte sig jättebra. Hon sicksackade lite över spåret men hittade hela tiden tillbaka och gick i rätt riktning hela tiden och hittade på klöven och blev väldigt glad över det.

Sedan gick jag med Gandalf, men han tyckte att det var lite läskigt och nosade på blodet och gick sedan tillbaka till mig och visste inte riktigt vart han skulle ta vägen. Så jag fick hjälpa honom lite med att visa honom rätt riktning i spåret.
Men han är ju inte van vid att jobba utan mig, så han var nog inte helt bekväm i att gå utan mig. Så jag visade honom nästa fläck och så luktade han på den och gick lite framåt men gick sedan tillbaka till mig och såg väldigt vilsen och ängslig ut.
Men jag började på att förlora tålamodet lite efter ett tag eftersom det var så fruktansvärt mycket mygg som jag blev helt tokig över, så jag släppte lös honom istället och gick före honom i spåret och då var det inga problem. Då ville han gärna följa med och dom sista 40 m till klöven gick han framför mig och sprang rakt på klöven i en väldig fart.
Så jag tror att han blev lite modigare då.

Så detta ska vi göra fler gånger, men jag måste absolut ha myggmedel på mig eller någonting sådant så att jag inte blir totalt uppäten, så att jag får lite mer tålamod.

Men det var kul iaf att se att se att Saga var så duktig och att Gandalf blev lite modigare mot slutet. Men tyvärr blev det inga bilder på när dom hittade klöven eftersom jag lyckades tappa telefonen i spåret... Väldigt bra, men jag lyckades hitta på den senare efter att jag gick och hämtade en annan telefon som jag ringde ifrån för att hitta min.
Hade lyckats tappa den med framsidan uppåt, så att då såg jag den inte lika lätt, än om jag hade tappat den med baksidan uppåt, för det rosa skalet som jag tycker jag att jag borde ha sett i gräset om jag gick förbi den.. Men så kan det vara ibland när man är slarvig som jag är.