Snart är det jul och dags att köpa lite julklappar. Så här kommer några små julklappstips.

1. Olika metallpussel från CoolStuff.se från 35 kr st.
2. Lego förvaringslådor från CoolStuff.se från 119 kr st
3. Döpa en egen stjärna på http://www.globalstarregistry.com/us/starkit. Från 695 kr
4. Coola plånböcker med återvunnet retro tyg från 50-, 60- och 70-talet. Bra funktion och riktigt cool design!
    Från Ekoprylar.se. 199 kr st
5. Etylengasvakten från ekoprylar.se. Etylengasvakten är ett smart litet ägg som absorberar etylengas och ökar därmed livslängden
    på frukt och grönsaker. 2-pack för 79 kr.

Sista tipset kommer också från Ekoprylar.se. Detta set är super gulligt där man kan bygga upp en liten "stad" och odla krasse i köksfönstret, på bordet eller vart man nu vill ha det. Riktigt gulligt iaf. Set om 3 "byggnader" för 129 kr.

Det har inte funnits så mycket tid för att blogga på senaste tiden. Eller tid har det väl egentligen funnits. Men det har inte funnits ork då kanske. Men nu är jag tillbaka iaf.

Igår var jag först till arbetsförmedlingen på en informationsträff om att starta eget företag. Men jag tyckte inte att informationen var så bra. Insåg när jag var där att det kanske är mer driva företag som jag vill ha lite information om. Typ bokföring, skatter och sådana saker. Det är mest pengarna som jag är orolig över eftersom om jag startar egen firma så är det ju mina privta pengar som går in i företaget om en skuld skulle bildas, och då vill jag få information om hur man undviker det. Men jag vet inte om det blir något företag heller. Får se hur det blir.

Gandalf har fått lekt med Saga en hel del dom senaste dagarna. Det har känts som att han är så ledsen, så därför har jag försökt att muntra upp honom igenom med att få leka med Saga.
Men egentligen så kanske han bara är trött och så försöker jag att muntra upp honom med lek och spring och så blir han ännu tröttare?


Vi tog även en tur till Torsåker i Söndags och gick ut och gick i skogen där upp vid gruvan. Riktigt mysigt och Gandalf skötte sig riktigt fint. Så det var skönt att komma iväg någon annanstans och gå. Här hemma har han ju sett det mesta och blivit så bekväm i miljön så han lyssnar inte helt hundra hemma. Sköter sig bättre när man går någon annanstans.

Gandalf har även fått nosa på sitt första älgben i veckan. Men det var väl ingen riktig förtjusning i det tror jag. Lika bra det kanske, eftersom han ska ju inte bli någon jakthund :P

Åkte til Max för att käka idag och Gandalf fick följa med. Efter maten blev det en tur runt regementsparken och boulongen. Riktigt mysigt och Gandalf skötte sig riktigt bra. Lyssnade när jag ville att han skulle vänta och följa efter rätt så bra. Och skötte sig helt exemplariskt när vi mötte folk. Brydde sig typ inte alls om folket som vi mötte. Framsteg där verkligen.
Sedan tränade vi även lite på att sitta och vänta och lite annat smått och gott. Jag har så svårt för att komma på vad vi ska träna. Behöver verkligen inspiration ifrån något håll.

Vi tog även med en leksak så Johan lekte med Gandalf medan jag gick bort ifrån dom för att sedan ropa till mig Gandalf. Men mitt i leken så såg Johan att det lilla grisen som Gandalf lekte med var helt nedblodad. Såg lite slaktad ut.. Så då ramlade en av de bakre tänderna ut. Stackars liten. Upptäckte även då att båda övre hörntänderna var borta också.
Det går bra fort när dom väl börjar tappa tänderna.

Men en trevlig dag har det varit iaf. Gandalf fick även leka massor med Saga idag i stallet också (pappas nya valp). Dom leker väldigt bra tillsammans faktiskt. Så det är roligt att se att det går bra för dom.

:)

Ny kategori på g. Veckans låt.
Jag själv tycker (såklart) att vissa av låtarna som jag lyssnar på är sjuk bra. Eller ibland behöver egentligen inte själva låten vara bra heller, utan att det är känslan man får av den bara som är bra. Därför känner jag att jag skulle vilja dela med mig av detta.

Denna veckans låt blir Marry You - Glee Cast (originalet är Bruno Mars) Men jag tycker att videon när Glee gör den är så sjukt bra.
Jag skulle också vilja ha en sådan här ingång på mitt bröllop som är i denna video. Helt fantastiskt är det!

Tyvärr är det inge bra kvalitet på videon, men det var den enda jag lyckades hitta som scenen var med på.

Jag kan verkligen inte sluta imponeras av personer som klarar av att baka en fantastiskt vacker tårta.
Jag vet att jag har berättat för Johan en gång att jag önskar att baka vackra tårtor var min hemliga talang, but I reallt doubt it.

Jag blir så sjukt fashinerad över vad man kan göra med saker som man kan äta. Jag förstår att man kan göra en vacker tavla. Men att göra ett helt mästerverk av marsipan och annat krimskrams som man har i tårtor.
Vill någon skicka mig på en sådan kurs (om det finns sådana) så gör gärna det!







För mig finns det tre förslag till vilken seriehund som är den som är mest lik Gandalf.

1. Milou
2. Ådi
3. Urax

Motivation
1. Milou ser mest ut som Gandalf i ansiktet. Den runda nosen och halvstående öron. Men även en ganska liten hund med rätt mycket päls. Men inte för mycket heller. Lite sådär halvlurvig som han är.



2. Ådi ser kanske inte så mycket ut som Gandalf. Men om man skulle förklara deras utseende så skulle det nog låta ganska lika. Kort kompakt kropp, kvadratisk, lite grova ben. Halvhängade öron, svansen upp mot ryggen och den runda nosen.


3. Urax... Det kanske inte behövs så mycket till motivation här?


Jag skulle bara vilja slå ett slag för nallebudet.se.
Detta är ett företag som erbjuder dig som kund att plocka ihop ditt egna nallepaket eller beställa ett färdigt paket och skicka till vän eller släkt som man inte alltid har möjlighet att träffa. Det finns i alla priskategorier och storlekar på nallarna.
Dessutom får man skicka med ett kort med en hälsning.

Jag tycker att det är en supergullig idé och det finns väldigt många olika sorters nallar att välja mellan. Så det finns nog något för alla. (Jag själv skulle inte ha något emot att få igelkotten eller ponnyn)

Dessutom så skänker nallebudet två kronor till välgörenhet för varje såld nalle. 1 kr till Hopp, riksorganisationen mot sexuella övergrepp och 1 kr till barnhemmet The Step i Nepal.

Bild ihopklippt från Nallebudet.se

Jag själv har faktiskt beställt en nalle därifrån. Köpte en nalle med ros och choklad till Johan i alla hjärtansdag prestent.

Tog en liten promenad ner till stan igår och köpte ny leksak till Gandalf. Jag tänkte köpa en pipsak åt honom eftersom han älskade alfonzs leksak så mycket. Men när vi kom hem insåg jag att den lilla grisen jag köpte inte pipte.
Så idag efter valpkursen åkte vi till djurmagazinet och köpte en ny. Som pep. Otroligt mycket. Men johan tyckte nog att den var roligare än vad gandalf tyckte...
Det blev även två stycken sådanadär saker som man ar godis i, en påse och även en burk godis (igen!!)

Imorgon är det sista valpkurs tillfället. Känns faktiskt lite tråkigt kan jag tycka. Det har varit så skönt att bli garanterad lite inspiration och träningstips. Men imorgon är det slut med det, på sätt och vis.
Vi fick veta att vi skulle ha ned oss en t-shirt till hunden imorgon. Så jag var tvungen att prova hur den passade på gandalf. Så himla söt blev han. T-shirten är lika lång som hela gandalf :)


Råttor förökar sig så snabbt att två råttor i teorin kan få 1 miljon arvingar på 18 månader.

Graviditeten varar i ca 3 veckor, och kullarna kan vara upp emot 20 ungar. Könsmogna blir de efter 5 veckor och parning sker i tid och otid.

Det har blivit lite dåligt med uppdateringar denna vecka. Vi har inte pysslat med så mycket oväntade saker direkt. Gandalf fick i söndags sova hos Anna och Pelle för att vara där hela måndagen eftersom jag skulle vara med på revision på firman hela dagen. Men revisionen hade blivit flyttad tydligen fick jag reda på när jag kom dit, så det blev bara halv dag ändå för mig.

Annars så har vi bara försökt att träna på följsamhet och lite balans övningar. Det går väl sådär. Det går ju inte dåligt, men det går ju inte riktigt framåt heller. Speciellt inte följsamheten. Gandalf har blivit så otroligt förtjust i alla olika dofter där ute, så mest hela tiden så får man inte ens kontakt med honom för att han är så upptagen med att sniffa i sig allt som finns. Så det är lite smått irriterande.

Det har mest bara varit jag och Gandalf den här veckan också. Johan har varit borta på kurs och på kvällarna har han varit på firman. Så det har varit rätt så mysigt. Förutom när han skäller så att man tror att man ska få tinitus igen.

Efter att ha skrivit detta inlägg så förstod jag varför jag inte har uppdaterat så mycket i veckan, just för att det inte har hänt något i veckan. Typ ingenting. Så känns det iaf.
Får se om nästa vecka blir lite roligare kanske :)

Den längsta guldfisken man mätt var 47.4 cm lång. Den äldsta man känner till blev 49 år.


Jag tror att jag och Gandalf har lite att träna på...



Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.
Jag och Johan har ju disskuterat fram och tillbaka, hit och dit om hur vi ska göra med hus. Köpa eller bygga? Vart vill vi bo? Hur ska huset se ut? osv..

Jag har nu hittat på det perfekta huset. Får se om Johan också hakar på idéen bara. Haha

Bild lånad från http://www.dogbarkparkinn.com/

Det vanligaste ordet världen över är okej. Det näst vanligaste ordet är Coca Cola.

Greklands nationalsång har 158 verser. Ingen har hittills lärt sig alla verserna utantill.
Näst sista valpkurs tillfället var idag alltså. Detta blir ett väldigt långt inlägg, men det är bara för att vi gjorde så många övningar idag.
Det var lite blandat resultat idag. Han var så fruktansvärt taggad att han höll på att explodera. Men att gå "lös" (med kopplet släpandes efter) tyckte jag gick riktigt bra även om det är mycket att slipa på fortfarande, som t.ex. att han inte ska hoppa eller skälla för att gå godisen och dels att jag ska börja använda mig av mindre godis så småningom.
Men sedan i övningarna så gick det lite mindre bra.

Vi började med att träna på att säga nej. Vi la en korv på en liten lådan som hunden inte fick ta. Jag var tvungen att vara super snabb med att vara på honom med att han inte fick ta den, för att sedan berömma väldigt fort när han förstod att han inte fick ta den. 
Resultatet blev tillslut att han varken vågade röra sig till eller ifrån godisen, utan bara tittade på den. Jag tror att han blev väldigt förvirrad när jag först provocerade till att han skulle gå fram till godisen och försöka ta den till att sedan försöka stoppa honom (can't really blame him for that). - Så resultatet blev ju sådär, men han tog ju inte korven så många gånger iaf. Han hann bara ta den två gånger tror jag.

Sedan skulle vi hunden att sitta och vänta. Vi skulle säga åt hunden att den skulle sitta, backa ett steg och sedan utföra en störning för att sedan belöna att hunden klarade av hela proceduren. Men att övningen skulle ske på en nivå som var på en lagom nivå för hunden.
Gandalf kan detta hemma - även när han är taggad och på tårna. Men idag gick det inte alls. Antingen så skällde han, reste sig, kastade sig efter handen eller la sig ner. Mer eller mindre så försökte han med allt annat än det han skulle (vilket var att bara sitta still). Men som vanligt är det ju tålamodet som spökar.. Han är lite för dålig på det.

Så denna övning fick vi göra otroligt basic för honom. I och med att han tycker om att hoppa upp på stubbar så fick han göra det för att jag skulle vara på ett närmare plan med honom. För att inte behöva sträcka mig ner till honom för att ge honom godisen och inte heller för att locka honom till mig.
Men ändå så hade han otroligt svårt för detta. Det gick liksom inte.. Så vi får träna mer på det hemma då när han är super taggad så kanske det går bättre.

Kursdagen fortsatte sedan med att vi öva på kroppslig hantering av hundarna. Vilket Gandalf inte heller är nå bra på... Vi skulle hålla i tassen med lite motstånd så att hunden skulle kämpa emot lite och sedan belöna när hunden släpper efter på tassen, alltså när den slappnar av och låter tassen bli kvarhållen i handen i ett fast grepp.
Därefter skulle man kunna ha tassen bara i en öppen hand och sedan skulle man kunna pilla lite på klorna.

Gandalf tyckte väl att det var sådär med denna övning. Han vill ju inte att vi ska ta i klorna på honom och dels så är han väldigt kittlig också. Så detta tyckte han var mycket obehagligt.
Sedan skulle vi även hålla i huvudet på dom. Att huvudet skulle ligga kvar i handflatan (vi höll alltså handlfatan under eller lite försiktigt runt nosen så att huvudet skulle bli "fasthållet" (låter mycket värre än vad det var)) för att sedan belöna när dom slutade kämpa emot och bara hade huvudet stilla i handflatan.

Gandalf tyckte att detta var högst obehagligt.. Men det är också någonting som vi egentligen borde träna otroligt mycket på eftersom han ska ju vara van vid att andra tar på honom, vid t.ex. utställning eller hos veterinär.

Sista övningen vi gjorde var att vi skulle lägga hunden runt nacken om oss. Alltså att dom skulle hänga där som en liten orm eller så. Gandalf var faktiskt riktigt duktig på detta eftersom vi har faktiskt tränat ganska mycket på det. När vi vill få honom lugn så brukar vi slänga upp honom på axeln.
Dessutom så kan han ju ha koll däruppe på vad som händer runt i kring.

Nu ska jag sluta skriva mer på detta inlägg så att ögonen inte hoppar ut på er! hehe

- Gandalf, taggad som få på att få gå på valpkurs!!

Fick tag på kritiklappen igår efter att Johan packade upp kameraväskan, så tänkte berätta om hans goda kritik han fick :)

"4 mån hanvalp. Goda proportioner. Kor. valpbett. Bra huvud. Mörka vackra ögon. Högt ansatta öron. Bra hals och rygglinje. Bra svans. Tillräcklig benstomme. Fina tassar. Bra valppäls.
Mycket valpiga rörelser. Behöver mycket ringträning.
Utmärkt temprament
"

Jag tycker egentligen inte att det fanns något att gnälla över i den kritik för att vara hans första utställning? :)


Typewriter är det längsta ord som kan skrivas med tangenterna i en rad på tangentbordet

Det är möjligt att leda en ko uppför en trappa, men inte nedför.
Igår blev det lite spontantshopping. Jag råkade tappa min mobil i backen (som vanligt) för någon dag sedan, så skalet gick sönder i ena hörnet. Så jag började fundera på om jag skulle köpa ett nytt. Men då av en slump fanns en annons på facebook om Rosa Bandets mobilskal. Jag föll för Facebooks annonsering och klickade till mig ett nytt rosa skal.

299 kr och finns i två olika varianter.
Skalet består av två skal. Ett mjukt på insidan och ett hårt utvändigt. Jag tror att det ger mycket högre stöttålighet för skalet/mobilen. Så jag är än så länge väldigt nöjd.
Dessutom är det ju för en god orsak.

Det känns bra att kunna bidra med något litet iaf.

Länk till RosaBandetSkalet!!


De båda skalen.


"Gummi"-skalet i plastskalet.

En loppa kan hoppa 350 gånger sin kroppslängd. Det är som att en människa hoppar längden av en fotbollsplan.

Högerhänta lever i genomsnitt nio år längre än vänsterhänta

Jag har redan nu insett vilken jobbig vinter detta kommer att bli. Johan kommer att vara borta en hel del. Dels på jobb på diverse orter hit och dit i Sverige och dels så blir det en hel del skoteråkande i Lofs och Mässligen.

Så det är tur att jag har lilla Gandalf som sällskap. Får se till att lära honom att kramas så att han kan ge mig en kram när jag känner mig ensam utan mitt andra hjärta.
Men puss på dom båda!


Hannen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är fast vid kroppen. Honan tar initiativet till sex genom att slita loss hannens huvud

Jag älskar dig! Du gör mig lycklig! <3


En av dom roligaste grejjerna jag hört på länge!!

Sötaaste vovven. Kanske tröttaste också?
Fick höra av anna att hundarna ligger gärna uppochner vid träningsvärk. Kanske skulle kunna stämma i Gandalfs fall?


En kackerlacka kan leva i nio dagar utan huvud innan den dör av svält

Detta inlägg är direkt från Ockelbo. Har idag laddat ner blogg.se:s app så att det blir lite smidigare att uppdatera på resande fot!
Så räkna med några fler inlägg numera!

Så detta blir bara ett litet test inlägg för att prova på appen :)

I Lördags var vi på vår första utställning.
Sötnosen hade ganska stora problem med att både gå och stå, men det gick bra i första omgången iaf. Blev BIRvalp och fick HP.

Vi gick vidare till finalen som ägde rum 7 timmar senare... och sedan var vi dom första som åkte ut.. Sög väldigt mycket efter all väntan speciellt eftersom vi var stressade hem till Anna och Pelle för att lägga tak innan det blev mörkt.
Men vi tänkte att vi skulle stanna iaf för att vara med i finalen för att få lite ringträning. Men inte ens det fick vi.
Lillgrabben var så pass trött att han inte ens orkade stå upp. Så tyvärr blev det inge mer priser den dagen. Men vi fick med oss tre rosetter hem iaf :)

Så får vi träna till den 30 Okt istället, då vi kör igen!




Om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat tillräckligt med energi för att värma en kopp kaffe
Igår hade vi valpkurs igen. Jag tyckte att det gick riktigt bra för oss faktiskt. Igår var vi första gången vid Annas lada i Kungsbäck. Det var helt okej. Nyttigt med ny miljö.

Vi började med att träna på följsamhet. Det vi även har tränat på förut. Men nu försvårade vi det lite. Förut så skulle hunden bara följa efter oss medan dem andra hundarna var stilla. Men igår så fick vi gå omkring och försöka få hundarna följsamma, alla samtidigt. Det gick sådär för Gandalf. Dem andra hundarna var lite mer intressant än vad jag var just då. Men även det är något som vi måste träna mer på.

Sedan fick vi även leka oss till ett lugn hos hunden. Vi skulle först leka och kampa för att få igång hunden. Sedan bara hålla leksaken still för att hunden skulle lugna sig. Belöningen efter att hunden hade lugnat sig var att få börja leka igen. Gandalf var väldigt duktig på första delen av övningen iaf, att leka, medan han hade det lite mer problematiskt med att lugna sig.

Tredje övningen vi gjorde var att träna på inkallning. Alla deltagare skulle ställa sig mittemot varandra, "Som en korridor". Därimellan låg ett hav med leksaker. Anna skulle stå på ena sidan om havet av leksaker och störa hunden, medan varje ägare skulle ta en leksak och sedan locka på sin hund som Anna distraherade. Sedan skulle vi ropa på hunden och springa för att få med hunden över havet av leksaker. Att den hellre skulle springa till oss istället för att stanna vid alla härliga leksaker.
Gandalf klarade detta galant. Han tycker ju inte riktigt att leksaker som bara ligger "döda" på marken är så intressanta. Det är roligare när matte och husse springer - dessutom med leksaker i händerna.

Sedan blev det lite svårare. Samma övning, men personerna som stod som i "en korridor" skulle ta en varsin leksak och kasta över havet av leksaker. Dels då var det distraktioner som hundar och människor på sidan, godis hos Anna, leksaker på marken och leksaker som flög i luften.
Även detta var inget problem för Gandalf.

Men det var super kul att se hur dem andra hundarna bette sig. En labbevalp var så fruktansvärt söt att han på vägen plockade på sig 3-4 leksaker i munnen och fortsatte sedan springa. Riktigt söt faktiskt.

Så denna vecka måste vi faktiskt ta oss mer tid åt att träna på alla grejjer med Gandalf, så att han blir underbart duktig, så att vi kan börja tävla i agility.

Lite sen uppdatering, men vilken vecka det har varit.. Den har nästan varit hemsk... Har inte fått något vettigt gjort nästan känns det som. Johan har varit i Horn och jobbat måndag-onsdag, så tyvärr har det inte blivit mycket Gandalf-tid denna vecka. Iaf ingen träningstid, men vi har därmot försökt att frissera och klippa klorna till morgondagens utställningsdebut. Det har väl gått sådär, men det börjar ta sig iaf.

I söndags på valpkursen fick vi träna på att hälsa fint och på olika balansövningar. Gandalfs reslutat blev hyffsat bra på övningarna iaf. Vid hälsningsövningarna satt han fint och väntade på att få hälsa iaf, men satt och skällde istället. Så han fick först hälsa och få godis när han blev tyst.
På balansövningarna hade vi lite olika stationer som vi fick använda oss av. Dels stora bollar att balansera på, lite mindre bollar för dem mindre hundarna. Även balansgång över planka mellan två bänkar och snurra runt på en tunnas nedre del och det finns även två stationer med olika lådor och annat som gick att hoppa upp och ner på - så att det blev typ "inte-nudda-mark".

Vi fick med Gandalf prova på inte nudda mark stationen, balansgång på brädan och snurra runt på tunnan. Det blev lite svårt för Gandalf på de olika grejjerna, för dem var antingen för stora så att det blev lite lätt eller så blev dem för små så att det blev svårt.
Men vi skulle ha tränat på detta hemma också, men vi har egentligen inte gjort det (shame on me). Men stackars Gandalf har varit så fruktansvärt trött. Först lekte han med Lakritz och Aflonz hela lördagen, sedan valpkurs på söndagen och sedan tillbaka till Ockelbo för att leka med Lakritz, Alfonz och dessutom så kom Tippen och Tudor. Så det blev full rulle hela helgen. Så han började vakna till liv igen på onsdag eftermiddag. Stackaren.
Men skönt ändå att han har hållit sig lugn.
Men läxan från valpkursen var att lägga hunden i knäet och sitta så med den tills den somnat. Men dels så har jag inte haft tid för denna övning, och dels så har han varit så pass trött hela veckan så han har ju somnat hela tiden ändå. För meningen med övningen var att vi skulle kunna kontrollera att hunden blir lugn. Att först börja inne där det inte finns något som distraherar för att sedan göra det ute osv. Men eftersom han redan har varit så pass trött så tyckte jag att övningen inte gav det rätta resultatet. Så vi ska göra den övningen nu i veckan ist.