Ja då var man korthårig då.. Blev lite kortare än jag hade tänkt. Men det kanske blir bra. Fruktansvärt skönt iaf!

Meningen med sovmorgon är väl att man ska vara pigg när man vaknar?
Men inte jag eller...
Pappa ringde och väckte mig kl 11.00 och jag var trött som ett as... Lika så var gandalf. Antagligen trött efter gårdagensträning som gick rätt så bra.

Fick vara ledig idag för att jobba imorgon ist. Lite tråkigt. Men det funkar väl. Det blir nog bra.

Så på min lediga dag ska jag klippa mig. Sitter nu på lekri och väntar på drop in. Sköt att få bli av med allt trassel!!
Hoppas det blir bra bara!

Såg på hundträffens facebookgrupp att det skulle vara "småhundsträff" i högbo på lördag. Blev lite less när jag läste det. Vet inte egentligen om det är rätt att reagera på en sådan sak.
Stora hundar och små hundar kan väl leka med varandra? Beviset finns i vår familj iaf där både den lilla pumin och dom två papipoosen leker med dom två stora leonbergerna.

Kan ju ändå förstå tanken bakom det. Att det är större risk för dom små att bli skadade av dom stora. Men det kan ju lika gärna vara små ettriga hundar som är dum mot andra små hundar också.

Som sagt egentligen inte värt att reagera på. Alla får ju stämma träff som dom vill. Men det bara skapades en tanke hos mig, och tänkte att det kanske var värt att dela med sig av?
Men lite diskriminerande var det väl kanske ändå mot dom stora.
Äsch, nu ska jag lägga av med att tänka och analysera!

Skulle åka in till Gävle för att köra dumper vid sjukhuset kl. 9.30. När jag har kört dumpern till Hagaström ringer pappa och säger att dom sköt upp arbetet till imorgon ist... Fick istället åka till euromaster för att få nya däck på dumpern. Så där fick jag sitta i tre timmar och inte göra någonting, sedan upptäckte dom att det var en massa kladd på insidan av fälgen på ett av däcken... Så då blev det några förvirrande samtal till pappa om vad det var för fel med dumpern.
Pappa var övertygad om att det var bromsvätska från oket, medan dom på euromaster var stupsäker på att det var olja ifrån axeln. Själv så försökte jag meddela den enas åsikt till den andra och tvärt om... Vilket inte är lätt för lilla mig som inte kan någonting om maskiner eller deras delar...

Körde sedan in dumpern till sjukhuset för att parkera den där till morgondagens jobb. Fick hämtning av Sofi och när vi kommer till Sandviken så ringer pappa och säger att dom behövde dumper körning idag iaf... Blev lagom less!

Gick in till farmor för att hälsa på gandalf som har fått varit där hela dagen med henne och kasta i mig lunchen.
Åkte till Gävle och det visar sig att det inte är så mycket dumperkörning iaf! Kom hit vid 14.00 och har fortfarande inte fått rört på mig och måste jobba till iaf kl 18.00. Kommer jag att få röra någonting på dumpern under de återstående timmarna är ovisst. Får väl se vad som händer. Men börjar bli lite less. Hade mycket hellre varit hemma med min lilla plutt!

Så idag har gandalf alltså varit hos farmor och dom åkte upp till högbo och gick runt sjön. Egentligen kanske en lite lång promenad för gandalf, men bättre det än att han ska vara helt sjövild resten av dagen hos farmor...

Får väl se hur och när denna dag slutar...

Ända sedan vi fick hem gandalf har jag gått och funderat på vilken hund som ska bli gandalfs kompis, eftersom han måste ju få en sådan så småning om.
Just nu är dessa två i toppen. Så sjukt söta!!!
Om man bara visste var det var för ras så att det gick att undersöka om det är någonting att ha :)

(bilderna kommer från Facebook gruppen life with dogs. Helt underbar grupp! Gå med i den!!)

En liten bildboom från 2011-10-23 När vi tog en promenad i Torsåkers skogar en helg. Riktigt mysig dag med duktig Pumi!:)

























I det senaste mailet jag fick av Anna Hilding hade hon radat upp vad vi hade tränat på än så länge under lydnadskursen. Mer eller mindre en lista som hundarna borde kunna mer eller mindre. Och när jag läste listan så började jag gråta. För Gandalf kan ingen utav sakerna... Jag förstår att det är mitt fel eftersom Gandalf inte kan dessa saker, eftersom det är jag som ska ge honom verktygen för att lyckas med övningarna. Men inte lyckas jag med det eller.. Känner mig väldigt dålig.

Listan är följande:

  • Olika belöningsformer, extern belöning, lekbelöning, belöningens placering, länka belöningar till andra belöningar för att höja värdet på dom.
  • Era ord för belöningar
  • Leka som en tok och sen gå ner i varv.
  • I leken har vi tränat ett bra grepp, loss, att använda något som ett verktyg för att få belöning och att bli lugn.
  • I övningen ”nos i hand” kan du träna såväl koncentration, stadga i att bibehålla ett beteende över tid, snabba beslut, få hunden att ta ny info utan att bekymra sig. I den övningen får även du koncentrera dig på att belöna rätt beteenden för att kunna avancera.
  • Du har fått verktyg för att träna snabbt tempo (springa runt stolpe), bakdelskontroll (framtassarna på lådan), öka avstånd (rutan), fokus (håll koll)
  • Vi har introducerat hundarna i att motstå störningar och på så sätt få dom än mer medvetna om vad det är som är rätt beteende.
  • Vi har höjt initiativförmågan på alla hundarna
  • Förmåga att hålla fokus


    För att utvärdera vad det egentligen Gandalf kan inom varje punkt:

    Olika belöningsformer, extern belöning, lekbelöning, belöningens placering, länka belöningar till andra belöningar för att höja värdet på dom.

    -
    Extern belöning förstår inte Gandalf riktigt. Visst att springer till en extern burk med godis i om man säger varsågod, men han förstår inte skillnaden mellan godis i hand, lek eller utplacerad belöning. Han bara tar det han får och har inga förväntningar på att ibland kommer belöningen som lek, ibland ur handen eller ibland på en helt annan plats.
    Dock så har vi inte tränat så jätte mycket på detta, så det kanske han kan kunna lite bättre senare.
    Inte heller tycker han riktigt om när man länkar belöningen med en klapp på sidan.

    Era ord för belöningar

    Ordet "bra" betyder inte "bra jobbat, fortsätt så så kommer belöningen sen när du har varit duktig en liten stund till" utan det betyder "varsågod" åt honom.
    Egentligen så beror det på slarv och otänksamhet i från grunden från våran sida.

    Leka som en tok och sen gå ner i varv.

    Han blir fruktansvärt frustrerad bara och står och skäller och gapar bara. Så det är lite frustrerande, men samtidigt förståligt det också.

    I leken har vi tränat ett bra grepp, loss, att använda något som ett verktyg för att få belöning och att bli lugn.

    Ett bra grepp får han, när man kampar. Men kan inte vara still med ett fortsatt bra grepp. Släpper jag saken som han håller i munnen så börjar han leka med den själv bara.
    Och ordet "loss" förstår han inte heller. Det blir oftast att han släpper för att han ser att man fipplar med en godis i handen eller så får man bända upp munnen på honom.

    I övningen ”nos i hand” kan du träna såväl koncentration, stadga i att bibehålla ett beteende över tid, snabba beslut, få hunden att ta ny info utan att bekymra sig. I den övningen får även du koncentrera dig på att belöna rätt beteenden för att kunna avancera

    Denna övningen kan han verkligen, verkligen inte!! Dom andra övningarna kan han ju iaf ett eller två kriterier på men i denna övning så händer ingenting. Eller rättare sagt ingenting rätt. Stoppar man fram handen för att han ska dutta nosen i den så gör han ju det. (han klarar iaf ett kriterie då) Men vill man att han ska hålla nosen i handen bara en mikrosekund längre än själva touchandet så börjar han aningen gnaga i handen eller slicka eller så sätter han upp tassarna på handen (typ försöker leta efter godis med tassen). Vilket inte är godkänt.
    Anna gav mig tips på att jag skulle gå baklänges och låta honom komma i kapp mig för att touchen skulle naturligare bli aningen längre. Men så fort han kommer ikapp och nuddar handen så stannar han sen och väntar på sin belöning stilla stående.
    Riktig klurig denna övning...

    Du har fått verktyg för att träna snabbt tempo (springa runt stolpe), bakdelskontroll (framtassarna på lådan), öka avstånd (rutan), fokus (håll koll)

    Springa runt stolpe: fattar ingenting. Har försökt runt stol, lyktstople och träd som jag tycker har varit ändå "rätt så naturliga springa runt grejjer"... Har gjort detta med koppel på för att förhindra att han tröttnar och går åt ett helt annat håll. Men fungerar ändå inte. Har även försökt att låta kopplet vara runt trädet eller stolpen i den riktning som Gandalf ska röra sig åt och dra försiktigt i kopplet för att vägleda honom. Fortfaraden inget resultat. Jag har till och med gjort det så enkelt för honom att jag har vägledit honom med godis runt objekt. Men inprincip inget resultat på detta heller.
    Han blir frustrerad, ointresserad och har ingen motivation över huvudtaget att försöka anstränga sig för att skapa rätt beteende. Vilket leder till att han antingen sätter sig och bara stirrar ut i tomma intet och ser allmänt ledsen ut, eller så börjar han lukta på marken.
    Och det spelar ingen roll om jag är avvaktande eller väldigt energisk och försöker bringa lite liv i honom....

    Framtassarna på lådan: Den är han faktiskt väldigt duktig på eftersom det har vi tränat väldigt mycket tidigare på. Han flyttar bakbenen så att han kommer jämsides med mig, men problemet här är att han fortfarande inte gör så himla mycket utan vägledning av godis, och dessutom när han kommer upp jämsides med mig så sätter han sig. Mer eller mindre alltid. Så det är lite tråkigt, samtidigt som det kanske är bra? Dom ska väl sätta sig varje gång man stannar på lydnad? Eller? Förutom när man ger kommandot stå?

    Öka avstånd: Är en del i det med att springa runt. Att man ska kunna öka avståndet till trädet, för att kunna skicka iväg hunden runt träden trots att jag står en bit bort. Men det går ju uppenbarligen inte...

    Fokus: Det är han faktiskt väldigt duktig på. Iaf inne. Har börjat gjort det lite ute också under mycket mindre störningar och kortare tid, men det funkar sådär. Har inte lika stort intresse för det ute som inne.
    Men inne klarar han relativt mycket störning. Jag får gå runt honom lite grann, trampa fram och tillbaka och prata lite tyst med han.

    Vi har introducerat hundarna i att motstå störningar och på så sätt få dom än mer medvetna om vad det är som är rätt beteende.

    När vi gjorde denna övning, som jag tror att Anna syftar på, så lekte jag med Gandalf medan en av de andra deltagarna skulle försöka störa och locka på honom så pass mycket så att han skulle tappa greppet om leksaken och därmed förlora sin chans att leka.
    Denna var han faktiskt rätt så duktig på. Iaf på träningen. Han höll i leksaken väldigt bra och brydde sig inte alls om Ewa-Liz som försökte störa honom.
    Först när vi gick till en mer vildvuxen del av banan där det blev annan terräng blev det svårt för honom. Där blev det mer fokus på att hålla balansen och hitta en väg än vad det blev på själva leken. Men rätt så duktig där iaf.
    Men detta har jag inte tränat hemma på, (dels har jag glömt bort denna övningen lite) men har inte heller kunnat fått så mycket hjälp hemifrån heller.

    Vi har höjt initiativförmågan på alla hundarna

    Förstår inte riktigt vad Anna syftar på med denna punkt. Men jag kan inte påstå att Gandalf bjuder på nya initiativ för att testa sig fram till ett nytt rätt beteende...

    Förmåga att hålla fokus

    Denna punkt har jag nog redan redogjort att Gandalf är rätt så duktig.


    Summa sumarum, så är nog varken jag eller Gandalf helt med på vad som krävs av oss på träning och speciellt inte under tiden emellan träningarna. Jag funderar varje dag på vad jag ska göra med Gandalf. Vad vi ska träna på idag, men sedan slutar det med att vi antingen tränar på något som han redan kan eller så blir det inge träning för att han ligger och sover hela eftermiddagrna och jag vill inte liva upp honom då bara för att träna typ 5-10 minuter för att sedan sluta när han börjar komma igång på riktigt, och då skäller han för att han vill göra mer, och så säger vi åt honom att han inte ska skälla, och så blir det en ond cirkel bara för att jag tappar fantasin efter några repetitioner..

    Tycker att det är så tråkigt när det är så här. Att jag ska vara så okreativ med problemlösningarna. Jag måste alltid ha facit i hand för att lyckas. Det går så bra på träningarna även om inte gandalf förstår, eftersom då hittar Anna på en ny lösning på hur jag ska göra för att få honom att lösa problemet och så går det bra då. Men inte hemma sen. Eller så kommer vi bara till steg 1 och när jag går vidare till steg 2, så förstår inte Gandalf och då vet inte jag hur jag ska få honom att förstå...

    Usch vad krångligt det blev att berätta. Men det är kaos inombords hos mig hela tiden eftersom jag hela tiden tänker på att jag måste träna! Måste kunna prestera på träningarna! Måste lära honom så mycket som möjligt medan han är ung! Måste lära honom så fort som möjligt! Måste lära honom så bra som möjligt! och så går tankarna runt hela tiden i huvudet och genom med att jag pressar mig själv så, så blir det ingenting alls istället. Det blir få träningstimmar hemma, få framsteg, få störningar, och få slutresultat.

    Jag har en bild i huvudet hos mig själv att det är lätt att träna en hund. Andra människor lyckas ju ta sig till SM och EM i både den ena och den andra grenen med deras första hund så varför kan inte jag också göra det? Men sedan förstår jag även att kan ta år, flera hundar, mycket mycket mer erfarenhet för att nå sitt slutmål, eller drömmålet iaf (ett slutmål kanske man aldrig har). Men det blir lite frustrerande.

    Jag skyller absolut inte Gandalfs okunskap på honom. Jag vet att det är helt och hållet mitt fel, men ibland känns det bara lite hopplöst och det är bara det jag vill ventilera här.
    Men vem vet, imorgon kanske vi får en jättebra dag?

    Kan ju hoppas iaf!
  • Idag har faktiskt varit en riktigt skön söndag. Började dagen med att vakna efter en halvlång sovmorgon (det var en viss hund som ville kliva upp) sedan blev det en tripp till Ica för att inhandla smörgåstårta, kakor och munkar och sedan tog vi med gandalf till hedåsen för lite picknick. Riktigt mysigt!
    Sedan stallet och sedan hem igen för att spela Bingolotto. Total waste of money iaf... Jävla skit spel.
    Men som sagt, en riktigt bra söndag!

    Alltså, är kär i min spotifylista just nu. Så fruktansvärt bra! Om jag får säga det själv iaf.

    http://open.spotify.com/user/mr_haxxor_x/playlist/271ZIJfG2mA70J2RvnLHLq

    Är hos vet nu och väntar på att få komma in, med blandade känslor. Får väl se vad dom säger...

    En lien snabb uppdatering innan DH börjar!

    Igår var gandalf fruktansvärt trött och låg och sov hela dagen. Så därför var han otroligt pigg idag istället när vi kom hem. Så kände därför att jag var tvungen att dra med gandalf ut på någonting.
    Lyckades därmed dra med mig min älskade Sara med till stadsparken och kasta pinnar till gandalf. Underbart att få se henne igen efter alla dessa veckor (hon har ju varit i Tanzania och gjort en massa nytta, lycko henne!!)

    Men det var riktigt roligt. Det tyckte nog gandalf med!

    Ha det bra tills nästa gång!

    Det blev även en till leksak idag! :)
    Stormförtjust blev han iaf!

    Vi åkte in till Valbo idag för att jag ville ha någonting att göra. Så jag ville åka till IKEA och fantisera lite om hur vi ska ha det hemma sen!
    Så det kommer att uppdateras en hel del här hemma under dom närmaste månaderna hoppas jag! Första som skall köpas är hyllor att sätta upp i vardagsrum för DVD-filmer.
    och sedan får vi se vad det blir. Hoppas att det blir bra bara :) Det blir mycket vitt dock! Men det blir fräscht med det hoppas jag!






    Gandalf lär ju också få lördagsgodis. Eller lördagsleksak eller hur man vill se på det ;)

    Med en trött hund i knät beger vi oss nu mot huddik för att hälsa på syrran.

    Eftersom mitt bankkort blev stulet av bankomaten i fredags så beställde jag ett nytt igår. Och valde då ett kort med en bild med gandalf på.

    Denna bilden blev det på min fina hund (fast spegelvänd) :)

    Halvhjärtat kanske inte är rätt ord egentligen. Förvirrat kanske passar bättre?
    Har försökt oss på lite platsliggning, kolla och ett fast bett.
    Han är faktiskt riktigt duktig, även om han blir lite övertaggad efter en stund när man tränar på att ligga still med störning, så då blir det svårt. Men då får man ta en paus bara!
    På att titta på en godis och hålla fast blicken på den trots att jag går runt är han riktigt duktig på.
    Men lite värre är det med att hålla ett fast grepp. Eller greppet är det väl egentligen inget fel på, men jag vet inte riktigt hur jag ska gå vidare från att han har ett bra bett till att bara sitta still med grejjen fortfarande i munnen.
    Får försöka klura ut det någon dag... Annars så får jag fråga Anna på torsdag på träningen.

    Men han är rätt så duktig min man!

    Fick reda på att det finns två vargar runt knuten hemma hos pappa. Bara några hundra meter bort i skogen typ.
    Så nu blir det inge springa löst för gandalf där i skogen.
    Usch vad hemskt det skulle vara och möta en varg så där i skogen när man är ute och går...

    Två av årets utställningar är vi nu anmälda till och betalt och klart är det.
    Hoppas bara att det går bra!!

    Än så länge är det planerat att det blir Sundsvall 15 april och Västerås 28 april.

    Börjar redan bli lite nervös :)

    Vi får hoppas att det kanske blir någon liten rosett med hem i bagaget kanske :)

    Lite överskottsenergi?
    Lagomt busig i sängan iaf.
    Fruktansvärt söt!

     
    Ytterliggare ett fint halsband, har försökt att leta efter typ ett sådant här rätt så länge nu. Men det är inte riktigt exakt som jag vill ha det, men skulle kunna funka om man får pengar över.
    Tycker att det är så fint när man använder olika färger på lädret!

    Har aldrig riktigt hittat det där hundhalsbandet som man bara känner att jag MÅSTE ha det. Men nu kanske jag har hittat det? Super fint handgjort halsband i renskinn. Jag älskar denna design. Har en gång haft ett sådant armband till mig själv, och älskade det! Så nu kanske det är Gandalfs tur att ta del av denna underbara design?

    450 kr, värt det? kanske...
    Super fint iaf!!!



    Detta och några andra varitanter hittar du här!!!

    Egentligen inte jättedålig (än så länge) men blev lagomt less igår när jag var på Enen och skulle handla sköljmedel och köpet medges ej, på 48 kr... Kollar konton i telefon och ser att jag har bra mycket mer än 48 kr på kortet och får då instruktioner om att gå ut i bankomaten utanför att ta ut pengar. Då tar bankomaten kortet!!!! Den bara slukade kortet och vägrade spotta ut det igen. Och så får jag en lapp där det står: ditt kort har blivit beslagtagit av kortutgivare....

    Ringde till banken, som egentligen hade stängt, med som skulle lova att öppna så att jag fick komma in och ta ut kontanter så att jag klarade mig över helgen. Och hon på banken kunde inte se på sin skärm varför det hade blivit beslagtaget eftersom det var en sådan där tattarautomat som Enen har ist för en riktig...

    Så då blev man ju lagomt less.

    Och nu på morgonen så klev jag upp strax efter 7 för att hinna gå med Gandalf och äta frukost innan jag skulle iväg och titta på agilitykurs i Jäderfors, men då är det inte idag. Trots att dagens datum står på hemsidan...
    Det står alltså på hemsidan att kurserna som är i två omgångar ska hålla till 10/3 och 24/3, men under det så står det att ridhuset är bokat, så att nya datum ska komma upp. Men varför tar man inte bort dom gamla datumen då? Så kände jag, men det var ju kanske en dum idé?.. Nä så nu är jag lite lagomt less. Så får se vad för andra bra saker som kommer att ske denna helg.

    Johan har en skyttekompis här hemma som är super rädd för hundar, så gandalf får sitta i koppel i soffan. Annars finns det nog risk för att han åker på stryk. Så därför är det nog mer humant att låta honom sitta i koppel ist för att riskerna att få sig en spark av ren panik.
    Man kan ju inte rå för om man är livrädd. Så därför får det vara som det är. Men förhoppningsvis så blir han inte här hela kvällen!

    Idag har Gandalf varit till veterinären med Johan för att kolla om det var noskvalster som spökade i näsan på han. Dom hade kollat hjärta och lunger, tänder och vägt honom. 10,7 vägde det lilla trollet. Och resten var också fint. Dock så trodde väl inte veterinären att det egentligen var noskvalster och inte heller kennelhosta. Men vi fick recept på tabletter för både noskvalster och mask som han ska få en gång i veckan i 3 veckor. Så får väl se om det blir nå bättre sen då.

    Det har ju redan blivit mycket bättre, nu är det sällan han ligger och "nyser", men det är väl bättre att ta det säkra före det osäkra.
    Har nu anmält mig till en föreläsning för Maria Brandel med tema "Att lyckas på tävling" där hon kommer att prata kring fyra viktiga grundstenar; grundträning, detaljer och moment, helhet/ kedja samt tävlingsträning.

    Hoppas att det blir intressant och lärorikt.

    Hoppas på att man hinner lära sig mycket under dessa 3 timmar som föreläsningen kommer att hålla på under, eftersom jag vill absorbera upp så mycket information om både lydnad och agility, men tiden räcker inte till riktigt till att sitta och läsa böcker, så därför hoppas jag att jag lär mig mycket!

    Mer information finns på http://www.skogsborg.net/ och http://annahilding.blogspot.com/2012/03/forelasning-m-maria-brandel.html

    :)

    Åkte ner på arkens idag för att köpa en klicker, men dom hade slut på dom. Då drog därför in till Valbo ist...

    Skulle bar köpa en klicker med det blev lite annat också..
    Det slutade med att det blev
    - 2 klickers
    - hundgodis
    - blodpulver
    - ett koppel
    - en fästingplockare
    - en aktivitetsbräda
    - säng
    - vattenskål till bilen
    - bajspåsar
    - en godispåse

    Lite mer än vad jag hade räknat med, men ibland är han värd det :)

    Johan bokade även tid idag hos veterinären, så imorgon kl 10 får vi reda på vad det är i näsan hos han.

    Som sagt. Hinner ju med att läsa lite på rasterna, så veckans medhavda bibliotek blir en blandad kompott av berättelsen och Ikea och lite intressanta artiklar om agility! :)

    Är på Sandvik och kör i fina dumpen nu i två veckor framåt. Och börjar 5.30... Vilket innebär att jag har klockan på 3.55...
    Men dagen har gått väldigt bra än så länge, har bara kört fast 2 gånger! Hehe
    Var dock väldigt nervös i natt över att jag skulle vara jätte trött för att jag gick och la mig alldeles för sent, så därför har jag mer eller mindre inte sovit någonting. Väldigt bra!
    Men första dagen med dom nya tiderna har ju gått bra iaf! Skönt att få sluta kl 14!

    Dock så är det både tråkigt och skönt att vara utan gandalf på jobbet.
    Tråkigt genom med att jag gillar hans sällskap. Men skönt att slippa se honom bli ledsen när man måste lämna honom eller ta med honom någonstans där han inte tycker om att vara helt enkelt. Men han har det nog bra med Johan på hans jobb!

    Johan skulle dessutom ringa idag och boka tid hos veterinären för att kolla noskvalster och jag har ringt och bokat tid åt Rambo vecka 12 för att kolla om han fortfarande är hel och ren efter förra friskförklaringen. Så nu ska jag försöka passa på att rida efter jobbet dessa veckor när jag är på Sandvik, dels för att jag inte behöver oroa mig för gandalf och dels för att man hinner ut och rida i det fina vårvädret. Hoppas bara att solen håller i sig nu. Vill ju ha vår!!

    En annan fördel med att vara på Sandvik nu är att jag får en timmes OB varje dag. Och att jag hinner med att läsa lite under rasterna eftersom jag inte har någon gandalf att promenera och leka med.

    Nu har det varit tyst här allt för länge!!!!
    Har nämligen varit i Messlingen i en vecka med Johan och hans syster familj. Hundarna fick också följa med. Så nu har Gandalf åkt skoter för första gången! Han är inte det största fanet av det...

    Men det var en trevlig vecka. Dock så blev det plusgrader och regn i mitten av veckan så mycket av snön försvann. Så då blev det lite mindre att åka på.

    Det blev en liten trimvecka för Gandalfs del. Klorna blev klippta, och pälsen försvann på både ett och två ställen. Så han blev ordentligt korthårig på både ben,  ansikte och på lite andra ställen. Så han såg lite rolig ut i början med små tändstickor till ben och en stor burrig kropp. Men han är ju alltid söt ändå.

    Tyvärr så blev det inge träning under veckan. Han var så fruktansvärt okoncentrerad, så det var ingen idé. Fick ingen ögonkontakt med honom alls även om jag gick med han själv eller med dom andra två hundarna.

    Så nu taggar vi att våren kommer så ska vi åka och shoppa lite agilityhinder kanske någon gång framöver så att vi kan träna lite mer.
    Det visar sig :)