Året 2011. Snart slut. En dag kvar. En dag kvar med att vara 19 år gammal. Om en dag blir det tillåtet för mig att handla sprit på systemet.

Har gått och funderat över hur man ska sammanfatta detta år. Det har väl gått sådär.
Vet inte vart man ska börja liksom. Det har hänt mycket tycker jag, samtidigt som det inte har hänt så mycket alls under vissa perioder.

Men dom största händelserna är väl iaf:
- Tagit studenten
- Fått ett "riktigt" jobb
- SKAFFAT GANDALF!
- Tagit BE-körkort
- Flyttat hemifrån på riktigt


Det har varit en hel del saker och händelser som hänt som har varit första-gångs-händelser.
Förutom ovanstående saker så har jag bl.a.
- Semestrat i Gbg och Malmö
- Varit i Tyskland och köpt alkohol
- Varit på Bröllop
- Varit på dop. (jag var ju på lillasysters och kusins dop, men det kommer jag inte ihåg något ifrån nästan)
- Varit på Väddö
- Påbörjat högskolekurs
- Hoppat av högskolekurs
- Gått på valpkurs
- Haft utställningspremiär
- Klättrat för första gången
- Skjutit pistol

Listan går nog att göra lång.

Detta år har haft otroligt många glada stunder, men tyvärr även väldigt många sorgliga stunder. Ibland undrar man ju hur man orkar.
Har blivit otroligt sårad och sviken av allt för många känns det som. Tyvärr. Det har blivit otroligt mycket gråt detta år, för både stora och små saker.
Även så har jag ju en hudsjukdom som heter Atopi. Vilket gör att jag kan få eksem lite här och där på kroppen. Speciellt i armveckan. Oftast så syns det inte så mycket. Det mest kliar och kan bli rött. Men det blir liksom inga vidriga eksem egentligen.
Men iaf, så har jag bara blivit sämre iaf i denna sjukdom. Det har spridit sig till ögonen, läppen, axlarna osv. Och ingen hjälp får jag på sjukhuset heller. Då läkaren bara påstår att det är så till och från - oftast upp till 25 års ålder. Så det kanske växer bort. Känns lite lamt att ha det som ursäkt som doktor. Så det tycker jag är fruktansvärt tråkigt. Då det påverkar mig väldigt mycket eftersom det syns så pass bra.
Så det har jag ju varit lite deppig över, bl.a.

Men självklart har det även varit ett roligt och bra år.
Jag har ju Gandalf och Johan att dela mitt liv med och det glädjer mig. Dom båda två hjälper mig så otroligt mycket när jag är nere. Johan är stöttande och oftast förstående. Och Gandalf behöver jag bara titta på så blir jag varm i själen. Det går inte att vara ledsen om man bara tittar på honom.

Jag har upptäckt att utställningar faktiskt är ju riktigt spännande. Man är så himla nervös över något som man egentligen inte kan påverka så särskilt mycket. Visst kan man få hunden att stå och gå fint, men det spelar ju ingen roll hur bra den går eller står så är det ju ändå domaren som bestämmer slutresultatet hur bra man än gör ifrån sig.

Jag har även upptäckt att livet med hund inte blev riktigt som jag hade tänkt mig. Visst förstod jag att det skulle vara jobbigt och att det krävdes mycket tid och träning och allt annat. Men ju mer tiden går inser jag att man skulle nog ha läst på lite mer om hur man lär hunden vissa saker och så innan. Bara för att vara lite mer förberedd liksom. Men nu är det som det är och det är väl kanske därför jag är lite besviken över att vi inte har kommit längre med träningen än vad vi har.
Men det är som det är och nu måste jag bara försöka arbeta utefter de förutsättningar vi har.

Året med Rambo har varit ett riktigt skit år. 19 april blev han halt... och nu ska han tydligen vara bra. Duktig heest.. nä inte särskilt.
Vet inte om det är jag som ska ta på mig skulden. Det finns väl egentligen ingen annan att skylla på..
Men man blir ju bara less!
Så får se om han blir kvar i framtiden. Antagligen inte.

Jag vet inte vad jag ska skriva mer om detta år.
Jag lär ju erkänna att sedan Maj har jag inte haft det lätt. Det har varit fruktansvärt jobbigt och tungt, men mer än så kan jag inte säga.
Tur att Gandalf kom in i mitt liv detta år iaf!
image description













Sist men inte minst: Årets bästa låt, alla kategorier!
Those Dancing Days - Reaching Forward


Kom efter 01.00 i morse (gårkväll?) efter att ha spenderat kvällen i Ockelbo med bland annat Carins franska pojken "Marin".
Så efter bara någon timmes sömn kändes det dom att lite morgonkaffe var väl behövligt. Vill gärna tro det iaf.

Min underbara man åstadkom att sätta upp fönsterfoder och gardinstång igår när jag kom hem.
Då blir man glad när gardinen man köpte för typ 3 månader sedan äntligen får fylla sin funktion.

(dock så ska gardiner rullas upp och banden ska knytas)

Kom på att jag fick ju Carolina Gynnings vinglas av farmor i julklapp också. Så fina!

Fick även 4-pack irish cooffee glas av pappa och Ewa. Så hoppas att dom kommer till användning :)
Skedarna kommer att användas iaf!

Johannes och Johan var gårdagens namnsdagsbarn.
Johan blev firad av systrarna med hundarna och ungarna och Pelle.
Han fick en massa kapslar till kaffemaskinen av dom.
Så igår när jag kom hem var jag också tvungen att prova. Det blev latte maccihato (?) för min del. Riktigt gott faktiskt.

Jag kunde ju inte vara nå sämre och var också tvungen att ge honom en present. Även om den egentligen kanske var lite mer till mig.
Det blev en samlingsbox med alla Toy Story filmerna.
Eftersom jag aldrig har sett dom, ingen av dom, så har det blivit lite tjat på Johan att han ska fixa filmerna. Men det har varit lite svårt. Så nu har jag fixat det själv. Så presenten kanske egentligen blev att jag slutar att tjata på honom ;)

Julen var faktiskt riktigt bra detta år.
Firade i Ockelbo på julafton med Höglundarna och Niclas och Susanne. På em kom även svärmor och Carin. Trevligt att träffa henne igen. Sist var ju i sommras.

Frukost hos Anna och Pelle först och sedan ut med fyrhjulingarna på Ockelboskogen för att grilla lite korv. Gandalf fick ordentligt med sällskap iaf av 4 hundar. Så dom hade riktigt kul. Förutom att Tippen var lite väl grinig på Gandalf. Men så kan det vara.

I julklapp fick vi bl.a.
- Hudlotion och smink och andra produkter av Carin.
- Isformar i pistolform
- Burkar till ris, pasta etc.
- Blinkhalsband till Gandalf
- Matskålar till Gandalf
- Buff
- Handleds-träningsverktyg
- Bok om agility
- och hemligt paket.
- Bio hazzard toapapper
- Foton på Hugo och Hampus

Så fruktansvärt nyfiken på vad det är i det hemliga paket.
Har säkert glömt en del, men kommer väl kanske på det sen.

Sedan blev det lugnt under kvällen med film och mys bara.

På juldagen var vi hemma hos Farmor först där vi fick.
- Kaffemaskin (Tassimo)
- Glassmaskin
- Handduk
- Örngott
- Aktiveringsbok till hunden
- Kandelaber med ljus (?)
- Påslakan
- Pengar
- Cupcakebok
- Bakbok
-
Hushållsassistent

Har säkert glömt något nu också, men kommer väl på det sen kanske.
Hushållsassistenten var egentligen födelsedagspresent, men fick den nu innan jag fyllde så att jag kunde använda den till att baka en massa götta tills det blir kalas.

Sedan på kvällen på juldagen blev det upp till Ockelbo igen för att äta hos svärmor och sedan hem till Anna och Pelle och kollade på film.

Gandalf blev otroligt trött efter att lek med alla hundar två dagar i rad. Så han sov gott på annandagen. Fick dra ut han vid typ 10.00 på morgonen.. Tröttmössa!
Men det var skönt att få sova lite.
Farmor ringde och väckte mig på annandagen för att berätta att hon hade glömt att ge mig några julklappar. Det visade sig vara agilityhinder. Så nu måste vi ut och träna :)

Usch vad dålig jag är på att uppdatera här. Tänker på det varje dag, men tar mig inte tid till det. Oftast vet jag inte heller vad jag ska skriva heller. Men nu är det dags för en liten uppdatering iaf.

Var inne hos veterinären idag med Rambo. Han var bra i vänster ben och bättre i högerben. Så han fick en till omgång av kortison och tuppkam i höger fram. Inget återbesök bokades då veterinären endast tyckte att jag behövde komma in dit om jag tyckte att det kändes som om det var något fel.
Så jag har redan förberett mig för att det blir en till omgång med sprutor kring April. Det brukar ju kunna vara så med Rambo. Inte att han behöver behandlas varje halvår, men det brukar ju kunna bli hovböld, hälta, sår, sparkar eller något som helst annat som gör att det inte går att rida och att dyra veterinärkostnader rullar in. Börjar bli aningen less.
Ingenting är som jag trodde att det skulle bli detta år.
Menar inte egentligen att det har varit ett dåligt år, utan bara att vissa saker hade kanske kunnat varit lite mer graceful.

Dessutom med alla dessa veterinär räkningar som jag kommer få denna månad så kommer det att saknas ganska mycket pengar. Så får se om det slutar med att vi inte har råd med att följa med till Åre.
Hoppas inte det.


Gandalf fick jullov idag iaf ifrån dumpern och kojjan (inte jag dock.... (suck!!))
Så han fick vara hemma idag på fm medan vi var hos veterinären och sedan var Johan hemma och jobbade och lekte lite med honom.

Han har nu lärt sig att sätta vänster tass på höger hand och höger tass på vänster hand :)
även att "high-five a". Men det är ju inte finslipat, så han gör ju lite det som han tror är rätt. Men han har ju börjat fattat grejjen iaf.
Dessutom har han mer eller mindre slutat (peppar, peppar...) med att skälla på hundar som man möter när man är ute och går med honom.
OBS! Inte helt, bara mer eller mindre! Så det är ju ett steg mot rätt riktning iaf.
I veckan så hoppade han även in i bagageluckan helt själv, 2 ggr på en dag. Man blir ju stolt!

Ser så otroligt fram emot när träningen drar igång i jan/feb eller när det nu blir.

Är det någon annan som skulle kunna tänka sig med att kanske följa med ut i stadsparken eller liknande, med eller utan hund, för att hjälpa mig med lite träningstips så uppskattas det självklart. Hör av dig isf! :)

Nu är julgranen på plats. Men efter att ha varit ute hela dagen är gandalf aningen för trött för att riktigt bry sig om den. Får se om han river ner den när han vaknar till liv igen :)

Har lovat mannen att lägenheten ska vara i topptrim när han kommer hem imorgon. Så det är väl bara till att börja då...

Eftersom vi fortfarande inte har några fönsterfoder uppe än (vilket Johan lovade skulle vara uppe innan hans födelsedag (9 augusti)), och eftersom jag inte kommer få något jullov, vilket Johan däremot kommer att få, så tänkte jag försöka fjäska åt mig att det ska fixas i mellandagarna...
Hoppas hoppas!

Jag har haft väldigt mycket hundgodis i i jackfickan, från och med igår. Då burken gick sönder och jag ville rädda allt godis, så jag hällde över det till jackfickan, vilket kändes som en bra idé igår. Men idag, så stoppade jag i mobilen i jackfickan som vanligt. Och nu när jag sitter och pillar på den så stinker den. Alltså på riktigt. Det luktar typ bebisspya av mobilen typ.
Så nu har ju lukten spridit sig till mina fingrar och dessutom cirkulerar runt i hytten också.
(kanske låter lite kinkigt, men det luktar faktiskt otroligt mer illa än vad det brukar göra..)

Så då har jag outat dagens i-landsproblem...

Känner ett behov av att ta den perfekta bilden på Gandalf.
Alltså ingen perfekt tillgjord bild där han ska stå eller sitta perfekt. Utan just den där perfekta bilden in the moment..
Men det är ju dom bilderna som är svårast. Speciellt med iphonekamera.

Måste försöka lura med mig karln ut nån dag (när det är ljust) för att knäppa lite bilder.

Nu har jag dragit mitt strå till stacken. Skänkte 100 kr till musikhjälpen genom med att önska en låt. Jag önskade Hey There Delilah - Plain With T's.
Motiveringen, världens vackraste låt till världens vackraste pojk!

Musikhjälpens insamlingar går i år till att hjälpa världens flickor att få gå i skolan.
Det känns fel att jag själv gnällde för att man hade prov eller inlämningsuppgifter och andra flickor inte ens kan gå till skolan för att det inte finns skolor eller för att dom blir våldtagna på vägen dit.
Just därför är jag med och bidrar. Vilken orsak har du till att inte bidra?

Skicka ett sms till 72 999.
I smset skriver man 50, 100 eller 200, beroende på hur mycket man vill skänka.
Sedan skriver man din låt som man önskar ska spelas i radion under veckan, och kanske även en liten motivering.

Vill man bidra på annat sätt så gå in på musikhjalpen.se. Där finns olika auktioner att bjuda på och inspiration till annat man kan göra för att bidra med pengar.

Kämpa du också för att alla flickor ska ha rätt att gå i skolan!

Hade en sådan fruktansvärd dröm inatt. Drömde att gandalf var en zombie.. Jag gjorde allt jag kunde för att inte bli smittad, men det var svårt eftersom han var helt galen...
Igenom med att jag försökte skydda mig själv så försökte jag slita gandalf i stycken. Men det gick inte. Han var som ett galet mjukisdjur.
Jag fick lite av hans smittade blod i munnen, och därför trodde jag att jag också blivit smittad, för helt plötsligt kände jag ett sug av blod... (blev jag vampyr helt plötsligt, kan man ju undra)

Ringde johan iaf och ville att han skulle komma och berätta vad zombiesymptomen var så att jag visste helt säkert om jag var en zombie eller inte.. Så han åkte direkt hem från Finland för att försöka rädda mig.

Efter att drömmen hållit på ett tag, och blivit mer urspårad, så vaknade jag.
Jag slängde ut med armen i sängen för att känna om gandalf låg i sängen. Vilket han gjorde. Så då drog jag till armen igen så att jag råka göra illa honom för att rädda mig själv.. (?)

Seriöst. Det var skit vidrigt. Så fruktansvärt. För när jag väl var vaken igen så var jag ändå inte helt säker på att jag faktiskt var vaken, eller om det var drömmen som fortsatte..
Aja nog om det.
Finns det någon som råkar läsa detta som kan tyda drömmar kan du väl höra av dig?

Eftersom min man inte är hemma försöker jag och gandalf öka mysfaktorn med soffhäng en skål popcorn!

Så lycklig att jag har lillskrutten. Skulle ju vara totalt ensam utan honom.. <3

Denna låt tar mig tillbaka till högstadiet. Då brukade jag ofta göra nya cd-skivor med jämna mellanrum med favortilåtarna just nu. Denna låt dök väl upp på iaf typ 3 av skivorna. Bra då. Lika bra nu!

Igår (söndag) var det full fart. Började dagen 08.30 med att åka till stallet och släppa ut hästarna. Där med blev det lugnt för Gandalfs del, eftersom han måste sitta fast på linan eftersom han annars springer hem till farmor eller pappa för att leka med dom andra hundarna (hoppas han på iaf).

Efter mockning och dyligt blev det en tur upp på skogen mellen Östanbyn och Valbo för att få tiden och gå lite, eftersom vi ville åka till Jennys Hund och Katt när dom öppnade kl. 11.
Väl uppe på skogen, när vi hade gått en stund och lekt ringde pappa och berättade att hans ena hund hade smitit från sin förare på jakten och var på väg hem längs med gamla valbovägen. Så vi skulle åka och plocka upp henne.
För att kunna göra det var jag ju tvungen att få med Gandalf i bilen (kunde ju inte åka utan honom liksom) och det var inte det lättaste. Han vet på en gång när man ska plocka upp honom för att åka hem/gå in eller liknande. Så, som sagt, det var inte det lättaste. Det slutade med att jag fick ta bilen och åka ifrån honom en bit. Han stod bara kvar och tittade på bilen som åkte. För att sedan efter typ 20 meter börja springa efter bilen. Direkt då så stannade jag och han hoppade så villigt in.
Därefter kunde jakten på Doris börja. Hon stod mitt på gamla Valbovägen och såg allmänt vilsen ut. Så hon blev ganska glad när hon fick syn på mig och hoppade direkt in i bilen. Gandalf blev lika glad han också, men lite ledsen när vi fick lämna över henne till sin förare och Gandalf fick gå tillbaka själv till bilen :(

Klockan hade då blivit så pass mycket att det var dags att åka till Jennys. Där fick jag lite tips och råd om hur jag skulle introducera Gandalf till en apportbock igenom med att börja på en rak leksak. Så en sådan fick vi med oss hem, samt tre hinkar med godis.

Sedan hem och käka lunch och sedan ner till stadsparken för hundträffen med Sandvikens Voff.
Mycket trevligt var det. Blev mest lek för hundarna då vi släppte alla lös tillsammans så att dom fick leka ordentligt. Gandalf blev halvt våldtagen och antastad av en lapphund, men inte verkade Gandalf bry sig om det heller.
En strukturad övningen lyckades vi göra tillsammans iaf.
Vi gick alla på led i sakta tempo för att sedan hunden och föraren som gick sist skulle sedan passera hela ledet på vänster sida.
Övningen gick ut på att träna hundarna på att inte bli så överraskade när dom blev "omkörda" av en annan hund. För Gandalfs del så var inte just denna övning så givande, då han bara brydde sig om hunden som gick framför honom. Han var så övertaggad och ignorerade mig totalt, och dessutom hunden som "körde om".
Så övningen var mer nyttig på det sättet att försöka få Gandalfs uppmärksamhet trots att det gick en hund precis framför honom. Och det var en riktig utmaning. Men tillslut verkade han ändå bli lite mer intresserad av mig än av Hjalle som gick framför.

Men det var en riktigt rolig träff. Speciellt för Gandalfs del :)
Hoppas att det blir lika kul och bra framöver!

Trassel var egentligen den vidrigaste hunden av alla. Han var så fruktansvärt jobbig, mest hela tiden! Men samtidigt var han den underbaraste.
Han hade inte haft det lätt innan han kom till oss, och därför kan man egentligen inte skylla hans beteende på honom. Får man aldrig lära sig skillnad på rätt och fel så är det otroligt svårt att lära sig det själv.

Vi hade äntligen kommit fram till att det var dags att skaffa hund! Men inga pengar fanns till en renrasig valp, så vi kollade lite blocket. En stort ruffs fanns på bild i en av annonserna. Han fanns i Järbo, så vi åkte upp och tittade på honom. Väl uppe i Järbo satt han fast i en kedja i garageporten och var helt insane! Men vi tänkte att han var väl bara glad över att det kom folk. Men han hoppade och tuggade och skällde osv. Men på något sätt var det väl endå lite charmigt.
Ett äldre par var det som hade honom, där mannen hade svårt att gå. Så det blev att kvinnan fick gå med honom. Men dom hade inte räknat med att han skulle bli så stor, så det blev väl några tiotal kilo för mycket för henne att vara ute och gå med. Kanske fanns det ingen kunskap hos dom om hur man uppfostrade en hund heller... Så han mådde väl egentligen inte så bra. Tovig i pälsen och alldelens för mycket engergi fanns det inom honom.
Egentligen så såg jag att han var kanske inte just den hunden som jag egentligen ville ha. Jag ville ju ha en lite mer uppfostrad hund kanske? Men samtidigt kändes det som att vi var tvungen att ta hand om honom. Han skulle iaf ha det bättre hos oss än hos dom. Så vi tog med honom hem på en gång.

1 år var han när vi tog hem honom. Det är otroligt mycket tid till uppfostran som har det hade gått miste på då..  

Det var verkligen inte lätt med Trassel. Det gick inte att gå med honom i koppel, och det gick inte att han honom lös. Han satt mer eller mindre och skällde hela tiden. Hoppade och tuggade på varenda människa som kom in genom dörren. Men det värst av allt var att han var rädd för hästar. Så otroligt, otroligt rädd för hästar. Så fort han såg en häst sprang han så långt han kunde mot motsatt håll. Vilket var ett problem eftersom förra ägarna hade sagt att han älskade hästar...
Antingen så var dom fruktansvärt dåliga på att läsa hundens kroppsspråk, eller så hade något hänt mellan Trassel och en häst när inte dom har sett det.

Tanken med Trassel var ju att han skulle vara med mig ute i skogen med mig när jag red. Men då gick ju inte det. Det var ju tänkt att det mesta av hans motion skulle komma därifrån. Men då gick ju inte det och han var fortfarande helt galen. Mest hela tiden.

Det gick inte att borsta honom. Då blev han galen och fick panik. För man var ju tvungen att borsta honom, då han var en blandning mellan Briard och Collie. Vilket ledde till att han hade ganska lång päls, lite sträv så att det tovade ihop sig jätte lätt, men ändå inte särskilt tät päls.
Pälsen växte ju även i ansiktet på honom, men det gick nästan inte att klippa honom vid ögonen heller, inte heller bada honom, då han var livrädd för vatten. Och jag tror inte att det gick så bra att klippa klorna heller.
Inte åt han heller. Det kunde ibland gå upp till 2-3 dagar innan han ville äta, trots att han alltid hade maten framme.

Det gick inte heller att gå med honom om en annan hund gick framför eller bakom, för då var det bara den hunden som fanns i åtanke och när väl hunden försvann ur synhåll för Trassel hoppade han och bet den som gick med honom istället.

Det gick inte heller att lämna honom hemma särskilt bra. När man gick hemifrån ställde han sig i vardagsrummet och skällde och skrek. Så det bara sved i hjärtat. Man hade lust att hoppa av skolan bara för att kunna stanna hemma och inte höra det där skriket när man gick. Men som tur var vart han 100 gånger gladare iaf när man kom hem. Så då kändes det lite bättre!

Han låter ju som världens värsta hund verkligen, och delvis så var han det. Men han gjorde ju även små framsteg. Han lyckades att lära sig att gå hyffsat bra i kopplet (så länge det inte var någon annan hund som vi mötte) och han lärde sig mindre trick som sitt, ligg, rulla runt osv.
Och det var underbart att gå ut i skogen där man antog att ingen annan var och släppa lös honom. Han sprang som om han aldrig hade fått sprungit förut. Och man blev helt varm i själen av att se honom sådär.


Han var en jobbig hund! Han var bland dom värsta jag har träffat.
Men samtidigt var han en av dom bästa.
Så otroligt mycket personlighet och glädje som bubblade inom hans taniga kropp! Jag vet inte egentligen var det var som gjorde honom så speciell. Men bara av att titta på honom så blev jag glad!

Men en dag var han bara borta. Bara så där, utan förvarning. Och det gör fruktansvärt ont. Att jag inte kunde rädda honom. Men han var speciell.

Jag älskade världens värsta hund! <3




Det morgonmys ute i snön för min och Gandalfs del. Försökte träna på lite smågrejjer.
Bl.a. fritt följ, sitt, ligg, vacker tass och lite annat.

Men fritt följ går inge bra längre. Han vill inte komma intill mig och gå nära. Han springer och skuttar en halvmeter ifrån mig och har bara nosen riktad mot mig. Så han springer alltså mer eller mindre i sidled typ. Så det vet jag inte hur jag ska göra med...

Men han var mycket duktigare idag på sitt och ligg iaf. Han satte sig - la sig - satte sig - osv. Så idag gick det lite lättare för honom än vad det har gjort förut. Så det är ju bra iaf.

Men det är lite smått frustrerande att han har blivit så taggad på alla lukter som finns. Så fort man belönar honom med en godis så tror han att han har arbetat klart och springer och luktar i gamla spår (vilket faktiskt var hans egna spår under 9 av 10 gånger..). Så det är ju lite smått irriterande. Men det gick lite bättre efter lite tid iaf.
Så får väl se om det blir hund av honom också :)
Sötnosen!

5 veckor gammal pumivalp!!! <3

Igår blev glögg och fika i Ockelbo för att fira Annas namnsdag. Det blev en händelserik kväll för Gandalf som äntligen fick träffa sina polare iaf!
Så han var så där lagomt stel i pälsen efter Alfonz dräggel igår kväll när vi kom hem. Men vad gör det om hundra år liksom?

Även jag hade namnsdag, för jag heter ju också Anna. Så ett litet firande blev det för mig också här hemma. Karln hade varit iväg och köpt vinställ och 75 cl vinglas till mig. Ibland är han tokigt bra alltså. Puss på honom!

Ibland känns det inte som att jag är helt rätt för dig

Dom senaste dagarna har jag gått runt hemma och svurit över att det alltid är slut på matlådor. Antingen så är dom helt borta, eller så finns det lådor, men inga lock, eller tvärtom.
Så igår tog jag saken i egna händer och åkte och shoppade ett knippe matlådor. Hoppas att jag kan sluta gnälla ett tag framöver iaf...

Måste ju säga att det har varit en riktigt bra dag.
Började dagen med att köra dumper i några timmar för att sedan åka hem för att gå på
hjullastarkurs. Alltså att jag ska få förarbevis på att jag får köra hjullastare. Måste ha den
behörigheten för att få röja snö i vinter, om det nu blir så att jag får göra det.
En del av mig vill det eftersom då kommer det att bli mer pengar eftersom då blir det jourpengar
men samtidigt kommer det ju att bli jobbigt, om det blir nattetid och så. Dessutom kommer det
ju att bli ganska dåligt med tid åt Gandalf. Men det visar sig om det ens blir så, och isf får
vi lösa det då.

Första dagen av kursen gick iaf bra. Hade bara teori idag och blev klar med den. Klarade teoriprovet.
Endast 2 fel av 60 frågor. Jävligt imponerad lär jag säga. Eftersom jag kan ju verkligen ingenting.
Men imorgon blir det spännande. Då blir det körning, så får se hur jag lyckas med det.

När kursen började fick Gandalf vara i hundgården med Saga. Men det gick inte så bra. Var
och tittade till dom efter typ en timme och Gandalf var helt dyngsur. Men inte Saga. Så jag
antar att pumisarna har en annorlunda päls (?)

Så då fick Saga och Gandalf gå in hemma hos pappa så att han fick torka. Men när jag tittade till
dom nästa gång satt han bara och skrek. Hade dessutom krypt under grinden till hundrummet.
Så då fick han gå in till farmor och göra henne sällskap ist.
Jag tror att hon tyckte att det var roligt eftersom hon erbjöd sig att även ta hand om honom
imorgon också. På ett villkor - att jag tog med ett ben åt honom så att han kunde tugga på det
istället för hennes skinntofflor...
Så får väl se hur det går. Men det ska nog gå bra!

Åkte sedan hem och kom på att Glee går på tv ikväll!
Dessutom ringde Johan och berättade att han kommer att åka hem ifrån Horn redan inatt
istället för imorgon kväll. Riktigt glad tjej är jag nu iaf! Roligt roligt.

Så nu blir det en dusch och Glee!

Alltså, det är så fantastiskt. Lyssna på hela låten. Helt fantastiskt.
Jag blir mållös när jag tittar på det.

Lite halvtaskigt ljud på klippet. Därför finns även spotifylänken.


http://open.spotify.com/track/5C4oRiTuFPTo22t98qTL5g