Saga är på besök i helgen. Och gandalf är så fruktansvärt avundsjuk när saga får lite uppmärksamhet.
Men gandalf är väldigt glad iaf. Men jag tror inte att saga är riktigt lika glad över att vara instängd i en lägenhet..

Det har varit en rätt så jobbig vecka för Gandalf. Men rätt så kul också tror jag.
Han har fått varit i hundgården på eftermiddagarna med pappas tre hundar och det har gått väldigt bra. Arrac är snäll mot han, vilket jag inte trodde från början.
Så i tisdags eftermiddag var han så sjukt trött. Hämtade honom ifrån hundgården runt 15 så att han skulle hinna med att gå in i fikarummet en stund och vara själv ett tag och vila sig lite innan det var dags för att åka till Ockelbo för att leka med dom andra två busarna. Men väl där uppe så var det inte livat allt för länge, då Gandalf var så trött att han gick och la sig (vilket typ aldrig hänt förut)

Och dessutom så var vi ju agilityträningen i måndags också. Rätt trött efter det också. Sedan blev det hundgården igen i några timmar både igår och idag.
Så han är lite trött.

Men nyss så släpade jag med mig honom in i duschen och badade honom inför lördagens utställning. Han såg förjävlig ut över hela benen och i skägget så jag var tvungen att bada honom i schampoo, annars så hade vi nog blivit bannlysta på lördag :P

Så just nu är han lite ledsen. Men hoppas att det går över snart.Tycker inte om när han är ledsen!
Har varit på första agilityträningen idag. Det var väldigt basic. Men skönt att komma igång. Fick bra tips som jag får försöka fortsätta träna hemma på.
Måste införskaffa några fler hinder så att man kan träna lite mer. Men det blir nog bra :)

Igår var vi hemma hos pappa också och smidde planer inför framtiden. Så i natt kunde jag inte sova alls. Låg bara och tänkte på allt vi pratade om. Låg bara och vred och vände på mig tills klockan var iaf 4. Sedan kanske jag sov några minuter, men jag vet inte. Så nu börjar jag bli riktigt trött. Hoppas bara att jag kan sova ikväll. Annars blir det nog jobbigt.

Men iaf, åter till ämnet. Gandalf var duktig iaf. Vi provade bara på dom vanliga hindrerna, däck, tunnel och långhopp. Men Gandalf har ju en tendens till att bli lite ivrig. Så det är svårt att få honom att bli självständig. Men vi är ju även bara i början på träningen. Så det kommer nog att bli bra så småning om.
För att inte hålla på att nöta hindrerna så mycket så försökte jag även träna på vissa delar ifrån Annas träningar. Fritt följ, ögonkontakt, sitt och ligg med stadga. Men det var svårt. Men fritt följ gick bra iaf. Men inte sitt och ligg. Det var han alldelens för i gasen för.

Så nu ser jag fram emot vad som händer här näst :)
Det har varit en rätt så lugn helg för min del iaf.
Igår var vi på teater. Lillasyster var med i en föreställning, Cirkusspegeln. Helt okej. Underhållande med att dom hade lånat in olika akter ifrån cirkusgymnasiet i Gävle.
Sedan följde vi med pappa, Ewa, Emma och hennes kille till Tzatziki och käkade där. Helt okej mat.

Och idag hade jag tänkt att åka till brukshundklubben för att träna lite, men det var fullt med folk där. Typ nå bruksprov eller spårprov eller något sådant tror jag. Så jag åkte till Högbo istället och gick runt sjön med Gandalf.
Men jag tog lite andra vägar istället för den asfalterade vägen runt sjön, så då blev vägen dels lite kortare och det var lite roligare att gå.

Träffade även på ett väldigt trevligt par med en supersnäll lagotto som Gandalf fick leka. Lite lustigt var det att den hunden hette Milou, och Pelle brukar ju alltid säga att Gandalf ser ut som en Milou.

Sedan åkte jag hem till pappa och lämnade av Gandalf där och åkte till valbo. Det blev både det ena och det andra. Något till alla blev det.
Gandalf fick ett Hurtta halvstryp halsband. Jag fick två linnen och en tröja och Johan fick ett par springskor. Även present till Anna blev det. Så får hoppas att det blir bra bara :)

Kan inge undgå att bli lite nere när Johan inte är hemma.
Det är ju så tomt och ensamt utan honom.. Saknar honom alltid så fruktansvärt, eftersom vi alltid har så kul ihop. På ett eget sätt, mest så retar vi varandra för både det ena och det andra, men det är väl en del av vår charm.
Han gör mig väldigt glad iaf! Varje dag. Och vi har det bra ihop ändå. Vår lilla familj känns helt rätt. Hoppas bara att Gandalf älskar oss lika mycket som vi älskar honom och älskar varandra!
Ibland är livet rätt bra, trots att man är lite nere!

Har precis suttit och kollat på bluebox på en massa fina saker som jag jättegärna vill ha :) !!

Gandalfs första officiella utställning. I Sundsvall. Dessutom Internationell. Men vi hade en svensk dommare, så jag märkte inte av det internationella så mycket.

Men det var kul. Lång väntan blev det eftersom den första rasen i ringen hade domarelev och ringsekreterarelev, så det tog dubbelt så lång tid.
Lite tråkigt. Men det gick ju bra ändå.

Kritiken blev följande: Utm typ, grovt huvud, bra öron, lite väl kraftigt stop, bra tänder och bett, mörka ögon. Bra hals och rygg. Lite väl rund bröstkorg, något knappa vinklar. Rör sig bra. Bra pälskvalitet"

Så det var på grund av "det kraftiga stopet" som han inte fick något Ck. Men Annika höll inte alls med om det, då hon tyckte att det inte var någon skillnad på Gandalfs och Greizys stop.
Men så kan det vara ibland.

Vi gick iaf (köpa) excellentrosett och 1:a placeringsrosett. Tyckte att han var värd dom!

Fick dessutom träffa Ulla, som kanske är intresserad av att para sin tik med Gandalf kring December. Så vi hoppas att intresse fortfarande finns kvar hos henne kring hösten :) Även kullsystern Ginza kom och hälsade på under dagen. Men ställde inte. Men det var trevligt med en liten mini-valpträff.






Systern Greizy!


Systern Ginza!


Systern Ginza!


Systern Greizy i ringen!


Gandalfs potentiellas valpars potentiella mamma. Régi Vágyam Babics


Régi Vágyam Babics

Är nu på väg till Sundsvall för årets första utställning. Jag har börjat blivit lite nervös, men varför då egentligen? Det går ju som det går.
Men man kan ju ändå kanske hoppas på att det går lite bra ändå. Men det visar sig.
Det är bara 4 pumisar iaf, så vi får se helt enkelt :)

Underbart att rusta och plantagen har slutat sälja fyrverkerier.
Om man bor lite mer avsides så kanske det är lite lugnare med fyrverkerierna runt nyår och sista april, men i stan är det fan jobbigt. Vid årsskiftet så höll snorungar på att smälla smällare i typ både en vecka innan och en vecka efter nyår.

Är det ingen åldersgräns på att köpa sådana saker? Tycker att det är konstigt att barn kan gå runt med så pass mycket smällare under så pass lång tid.

Jag förstår att folk tycker att det är roligt med fyrverkerier, men om man ska köpa dessa så kan man väl hålla sig till att smälla dom på dom två dagarns på året som det är lagligt att göra det på.

Men dom kedjor som står för att sälja ett hundsortiment borde även avstå från att sälja fyrverkerier, vilket nu rusta och plantagen har gjort, och det tycker jag är väldigt bra!

Artikel från Hundsport 4/2012

Gandalf fick ju sova hos Vickan inatt för att han skulle ha det lite roligare där än vad det är på jobbet, men inte kom jag iväg till jobbet eller... Blev fruktansvärt akut illamående i morse precis innan jag skulle åka och spydde en gång. Så då gick jag och la mig igen. Vaknade runt 12 och trodde att klockan var typ 15,00...

Mår fortfarande lite illa, men har lyckats plockat lite här hemma iaf. Så någonting fick man gjort idag iaf.
Så nu har jag hämtat gandalf iaf. Så nu är jag #notforeveraloneanymore. Skönt!

Har haft en otroligt bra eftermiddag idag med middag och bio i Gävle med Maja. Titanic 3D blev det. Lite besviken, men filmen håller ju än iaf!

Så nu ska jag sova i min ensamhet då jag har lånat ut gandalf som nattsällskap till Vickan ist. Roligt för honom, tråkigt för mig!
Men han har det bra och det är det som räknas

God matt nu. I am over and out!
#foreveralone

Har varit på den sista omgången av förberedande lydnadsträning idag.
Det blev inte så jätte många övningar. Pratade mest om hur vi ska kunna träna vidare på de som vi har hållit på med under kursen.
Vi arbetade vidare lite med apporteringen. Själva hämtandet är ju inte problemet för gandalf, det är ju loss som är problemet. Så det arbetade vi lite med. Och sedan gjorde vi en kedja, av 4 beteenden som hundarna har lärt sig. Gandalfs kedja blev. Sitt-hopp upp på halmbal-göra ett gripande-hoppa ner från balen och välta en godisburk=belöning.
Han gjorde det bra, även om jag tyckte att det var en löjlig kedja. Egentligen inte löjligt, men det kändes bara som att "kan han inget mer?". Men så fick det bli. Han klarade ju av hela kedjan iaf utan att bli besviken över att inte få belöning efter varje moment.

Så vi kom fram till att vi ska starta en ny kurs där vi bara träffas en gång per månad och har kurs. Och har träningar tillsammans någon gång därimellan. Hoppas att det blir bra!
Vågar inte stå på egna ben än!!

Nu har Johan åkt till Stockholm för att tävla söndag - måndag. Så jag klev upp med honom och käkade frukost och följde med till Statoil när han skulle tanka och tog sedan en promenad därifrån hem med Gandalf.
Tränade några gånger under vägen fot, sitt och ligg med stadga och jag tyckte att han klarade det väldigt bra.

Så resten av dagen blir nog bara till att tvätta, städa, få ett besök av mamma, stallet och sedan hoppas jag på att det kommer hit lite folk som vill köpa lite hästprylar.

Lägger upp en liten film här ifrån några veckor sedan när vi tog en promenad i stadsparken och hittade på en lekkompis.
Mitt Youtube-konto har krånglat lite senaste tiden, så därför kommer det upp först nu! :)

Har haft en väldigt mysig dag idag.
Fick sovmorgon ändå till 12! Hallelulijah!
Blev bjuden på frukost av mitt snuttigullgull och glodde sedan på tv som två dönickar, tills vi lyckades få arselet ur soffan och åkte till Ockelbo för att hälsa på Per och Vickan i stugan deras.
Fick kaffe och kaka och tog sedan en promenad i skogen så att Gandalf fick springa av sig lite.

Sedan till stallet och rensade även ut skåpet med alla grejjerna, för nu ska dom bort.
Finns ingen anledning att ha kvar dom nu tycker jag. Det kommer inte att bli en annan häst på flera år iaf, om det ens blir någon till och även om det blir en till senare så kan jag köpa nya saker till den hästen då, istället för att sakerna ska ligga någonstans och ta plats, bli dammiga och äckliga och kanske även råttätna på.
Dessutom så kanske man får ihop någon krona till fickpengar till Rom.

Sedan blev det en mysig middag bestående av potatisgratäng, fläskfile och majskolv. Gött!

Och sedan blev det soffan igen. Vad lat man kan vara. Men vad gör det om 100 år?

God natt nu! :)
Del 2 på hästprylar till salu nu.

Kontakt via bloggen, facebook, eller tele 073-5519930, eller mail [email protected]  




Marinblå sammetshjälm från Hööks. Nypris 1099. Använd på några tävlingar endast.
Storlek 59
Pris 500 kr.



2 par sporrar med remmar. Ena paret aldrig använt, i förpackningen. Ena paret 1,5 cm långa och andra 2 cm långa.
Tävlingshandskar aldrig använda, lapp kvar på. Storlek XS
Delta.
Pris 100 kr för alltihop.
Vid intresse av enskilda saker kan pris diskuteras



Benpaddar. Från Hööks, 4 stycken. Dom små är storlek ponny och dom stora är storlek full.
Jag har använt ponnypaddarna på frambenen, vilket har passat perfekt på mitt fullblod. Och dom stora på bakbenen.
Nypris 129 kr
Pris 50 kr




Diverse produkter. Nya förpackningar.
Arnika, Helosan, Antibitmedel, Hästschampo, Glansschampo, Liniment, Sårspray, Gummisnoddar, Nosludd till pullarnosgrimma, 2 nya nummerlappar och svettskrapa.
Pris 100 kr för alltihop.



Benskydd. Framskydd i läder. Från Hööks, Claridge House. Mycket lite använda. Storlek Cob. Nypris ca 300-400 kr
Pris 150 kr



Glen Gordon Dressyrträns. Komplett, med fodrad aachennosgrimma och pannband. Väldigt lite använt.
Storlek Cob, men är kanske felmärkt, då det är stort. Tror att det egentligen är Full på det.
Nypris ca 800-900 kr. Köpt på Ryttarstugan.
Pris 350 kr




Tömkörningsgjord, storlek Full i läder. Flera ringar för tömmarna.
Lite använt. Mycket bra skick.
Pris 400 kr



Svart läder hackamore. Även detta lite använt. Mycket fint skick. Från Hööks, nypris 499
Pris 250



Pannband Claridge House. Från Hööks. Nypris 129 kr/st. Storlek Full
Pris 50 kr/st



Underbara tyglar. Älskar dessa. Är egentligen Islandstyglar, men jag har använt dom till dressyr, hoppning och allting. Pistolhake, gummitygel. Upplevs som mycket lättare än vad dom ser ut att vara. Nypris 129 kr, från Hööks
Pris 80 kr. (finns ej i sortimentet längre)


Mycket till salu nu. Tänkte göra mig av med alla Rambos saker förutom dom saker som har ett emotionellt värde.

Bilderna är ju inte jättebra, pga av ljuset.

Vid intresse vid någonting av grejjerna så kan PM skickas på facebook, mail till [email protected], eller ring eller smsa till 073-551 99 30

Allting finns i Sandviken att hämtas.

Mer saker såsom lindor, schabrak och flera täcken såsom vintertäcken, regntäcket och flygtäcke kommer även att komma upp senare.
Även träns, bett, tyglar, sporrar, förbygel och lite annat smått och gott.

Pris kan diskuteras vid köp av fler prylar.


Schabrak 1. Brunt allroundschabral storlek full. Köpt på Granngården tidigare. Nästan aldrig använt.
Pris 80 kronor. (inga stroppar)



Schabrak 2. Schabrak helt i fleece. Köpt på Hööks. Storlek ponny med ganska litet i storleken. Därför använt kanske 2 gånger. Passar kanske bäst till shettis eller liten ponny. (stroppar för sadelgjord bara)
Pris 50 kr.



Schabrak 3. Brunt allroundschabrak med matchande luva om man vill det. Köpt på Hööks.
Pris 100 kr för hela kittet.



Schabrak 4. Mintgrönt med mörkgrön kant. Väldigt bra passform. Storlek ponny. Skitigt under vulstret, men ingenting som syns med sadeln på. Köp på Öhmans ridsport (?) för väldigt många år sedan.
Pris 50 kr.



Schabrak 5. Mycket fint Pessoaschabrak, mörkgrönt. Nästan aldrig använt då det har varit för litet tycker jag. Storlek Ponny. Nypris ca 500.
Pris 250 kr.



Schabrak 6. Hoppschabrak, storlek ponny. Inte mycket använt
Pris 80 kr.



Säkerhetsväst. Från Horze. Väldigt bekväm att rida i. Bra passaform. Kan knytas i sidorna. Storlek S.
Jag är ca 160-165 cm lång och den passar på mig.
Vet dock inte om den är godkänd för tävling. Nypris ca 900 kr
Pris. 200 kr.




Bogskydd. Storklek Cob. Har passat både min D-ponny och mitt fullblod.
Nypris ca 250 kr
Pris 100 kr.



Rumpvärmare. Inte så smickrande färg, men väldigt skön. Har passat på min 17" sadel.
Pris 50 kr



Gramantyglar från Hööks. Inte mycket använda. Vävband. Ej snabbknäppe. Nypris 129 kr
Pris 50 kr




Sadelpadd. teddypadd från Horse Guard.
Pris 80 kr




Regntäcke för ridturen. Täcker hästen från hals till svans. "hål" för att stoppa ut stigbyglarna ur. Har aldrig använts, inte ens tagit ut förpackningen. Storlek 145 cm. Ingen aning om passform.
Nypris 249 kr
Pris 100 kr




Sadelgjord. 120 cm. Inte mycket använd. Resår på båda sidorna.
Pris 80 kr.



Transportskydd för svansen. Aldrig använt. Nypris 129 kr.
Pris 80 kr



Tolksele. Aldrig använd. (tror att jag har linor till också, men inte säker). allround storlek. Ställbar.
Pris 100 kr



Grimma. Inte mycket använd. Blå/brun randig
Pris 50 kr



Ridtäcke 1. Jacson, köpt på Ryttarstugan. Med reflexer. Fleecefodrat. Väldigt bra täcke.
Pris 150 kr.





Skrittäcke. I ull. Använt 1 gång. Storlek 145 cm, men är ganska stor i storleken. Kardborreknäppning framför sadeln.
Översta bilden väldigt dålig (dålig belysning). Täcket är mörkblått.
Pris 100 kr




Gelpad. Från Hööks. Nypris 349 kr. Nästan aldrig använt.
Pris 150 kr




Skrittäcke. Från Rhino. Köpt på Ryttarstugan tror jag. Reflex, tål viss väta. Kardborreknäppning i fram. Väldigt bra passform. Urskuret för skänkeln.
Pris 150 kr.

Idag höll gandalf på att krypa ur skinnet när vi kom hem. Så när Johan kom hem åkte vi ut på valboskogen, tog med oss mat och myste lite.
Gandalf hoppade fram och tillbaka över stenar. Men var väldigt lugn ändå.
Bra träning att få balansera på alla stenarna (?)

Igår lycakdes vi faktiskt boka resan till Geneva och Rom!!!
Så den 22 augusti åker vi till Geneva och sedan den 25 hyr vi hyrbil därifrån och bilar ner till Rom och åker sedan flyg hem igen därifrån den 29 augusti! Väldigt taggad är jag på det nu!!!

Och idag så anmälde jag till utställningsspecial i Norrköping den 3 juni också. Så hoppas vi på att det går bra där.
Jag vet inte om det är någon annan utställning den helgen egentligen, men tänkte att det är väl kul att åka på specialen. Speciellt när den inte var nere i Ljungby som jag har för mig att den var förra året.

Mycket bra start på dagen! Ska senare gå till stadsparken för att gå på hundträff också tänkte jag.
Men först, tvätt och städning.. Usch!