Jag är väl bra mysig gentemot min karl. Bjöd honom på en glöggkanna med matchande glögglas eftersom älsklingen har sagt att han vill dricka glögg vid första snön? Så man kanske ska värma på lite glögg åt honom ikväll?


Dessa underbara tjejer ska till P3 Guld i Göteborg i Januari. Hade ju varit soft om man kunde åka dit. Dessutom kommer ju Veronica Maggio.
:)

På Gandalfs första jul önskar han sig bland annat:

  • Ett täcke som kan värma lite vid kalla dagar uppe i fjällen (helst av allt vill han ha ett back on track täcke)
  • En boll (eller flera i olika storlekar) som balans kan övas på
  • Fina flätade läderhalsband för att bli extra snygg
  • Och ibland till och med piffa upp vardagen med en blingig sele med nitar eller stenar
  • Dessutom vill Gandalf ha en filt/säng att ligga på. Både i bilen och hemma. Eftersom någon hade sönder hans säng...
  • Och sist med absolut dyrast vill Gandalf ha en krocktestad hundbur i bilen så att han inte dör om det skulle bli farligt halt på vägarna

Vi var ju i Enköping söndagen den 13 november på utställning med lilla Gandalf och det gick ju så bra.
Först skötte han sig helt okej i första rundan, gick vidare till "BIR-final" (eller vad det nu heter) och där skötte han sig ännu lite bättre och vann över en annan pumi och vi gick vidare till gruppfinal.

I gruppfinalen skötte han sig fruktansvärt bra och det gav resultat. En fjärde placering och en nästan gråtandes matte av lycka blev det.

Kriten var:
"6 mån hanvalp. Maskulint uttryck. Fint huvud. Välansatta och välburna öron. Bra hals, rygg och kors. Passande vinklar. Utmärkt päls och färg. Rör sig bra när han vill. Fin kondition. Lovande. Utmärkt temprament"

Var dock väldigt svårt att se vad det står eftersom det var en väldigt snirklig handstil, så vissa av ordet har jag fått gissat mig till. Men det var väl mer eller mindre så där det stod.

Roligt att det skrevs utmärkt päls och färg, när damen som satt brevid oss utanför ringen att hennes mamma också hade haft en pumi. och så sa hon "men mamma klippte inte sin pumi heller. Hon lät den också vara så där vildvuxen i pälsen" typ. Och då hade jag hållt på och klippt honom i tre timmar dagen innan. Men det gick ju bra ändå, och jag och Johan fick oss ett skratt.





Varje dag så blir jag lika förvånad över hur lycklig jag är över att ha gandalf. Det spelar ingen roll på hur dåligt humör jag är på så kan han förändra det på en gång genom med att göra något urgulligt som jag helt enkelt kan låta bli att skratta åt.
Jag tycker att känslan är så härlig då när jag verkligen kommer på mig själv med att bli helt lycklig bara av titta på honom.
Det kanske låter lite klyschigt, men det är ju verkligen så. Han är verkligen underbar.

Jag är så otroligt nervös. Hela tiden. Över Gandalf. Är jag inte nervös över att han äter för dåligt, är ledsen, kommer att göra illa sig när vi är ute och går, eller att någon ska glömma och stänga dörren till kojjan så att han springer bort så har jag nu börjat oroa mig och bli nervös över våran framtid.

Jag har börjat läst boken "med sikte på 10:an" av niina och Kenth svartberg och det gör mig så fruktansvärt nervös. Och även stressad.
Eftersom jag hade tänkt att tävla i agility och lydnad med Gandalf så har jag nu börjat läst ovanstående bok för att få ett djupare perspektiv i hur man lyckas på lydnadstävling. Men det känns som att allt jag gör med Gandalf är fel. Det känns så iaf. Och jag får ingen inspiration till att gå vidare i träningen heller så just nu står vi bara trampar på samma ställe.

Jag blir så kluven. Funderar på om jag kanske skulle ha bokat en timme med Anna för att få lite tips på hur vi kan träna på det enkla såsom sitt och ligg utan stora hjälper som han kan behöva idag. För att sedan gå vidare och träna på fjärrdirigering och kanske även introducera honom för apport. Just eftersom anna inte kommer dra igång kurser förrän jan-feb. Och jag behöver lite hjälp fram tills dess kan jag tycka. Men får se hur det blir med det. Hade ju varit kul iaf.

Det har nästintill varit en helt fantastisk vecka. Det har egentligen inte hänt något speciellt, utan det har bara känts bra och jag har varit på bra humör.

Igår blev det en tripp in till Valbo. Det var egentligen meningen att vi skulle in på Ikea och handla ramar, men det blev att handla kläder ist. Johan blev två tröjor rikare och jag blev en tröja, ett par sockor och lite underkläder rikare. Så det kändes faktiskt riktigt bra.

Sedan har denna fredagsmorgon fortsatt med att jag fick sovmorgon av pappa.
Tyvärr blev det inte så mycket sovmorgon efter johan började snooza 6.20, men klev inte upp förrän kl 7.00 när min klocka började ringa.
Men det var skönt ändå att få ligga i sängen bara.
Så min och gandalfs morgon har än så länge bestått av lite frukost, utag av hästarna och en morgonpromenad. Riktigt skönt må jag säga. Skulle lätt kunna tänka mig att börja jobba efter frukost varje dag

I veckan skedde det en stöld här på jobbet. Uppe vid kojan. Någon/några var hit och snodde en bil och nycklar till nå hänglås eller nått sånt. Då blir jag lite rädd för gandalfs skull. Med tanke på att han ligger i kojan. Tänk om dom var in dit också? Nu vet jag inte om det finns något som tyder på att dom var in, men tänk om dom eller någon annan går in dit och bara låter honom smita ut. Det skulle ju vara förfärligt. Blir så nervös på sådant här.

Blir så less på att stjälande hit och dit. Först hemma i förrådet för någon vecka sedan och nu en bil här uppe.
Hörde även på morgonpasset förra veckan att en man hade hjälpt ett par killar med att byta däck på deras bil som hade fått punka på hans gata eller något sånt. För att sedan gå hem och inse att dom som han precis hjälpt hade varit hemma hos honom och snott åt sig 19 flaskor vin och champange och något annat.

Som sagt, blir så less!

Alltså mina drömmar. Jag blir så less. Jag har jätte svårt att sova om nätterna. Jag ligger vaken och bara vrider och vänder på mig. När jag väl sover så drömmer jag så sjuka grejjer. Drömmarna är oftast så sjukt urspårade och Johan tycker också att jag är rätt konstig..
Det är ingen idé att försöka berätta dom där konstiga drömmarna här i bloggen eftersom det kanske inte skulle låta lika konstigt som det egentligen är. Ni skulle bra rycka på axlarna och tycka att mina drömmar inte är så konstiga.

Men en dröm vill jag berätta iaf. Den är mer sorglig än konstig. Men jag reagerade på att just mitt tankesätt och mina rörelser var annorlunda i denna dröm jämfört med andra.

Jag drömde om mig, Johan och Gandalf. Vi var ute och gick efter en väg där det inte fanns någon väggren, så Johan bar på Gandalf för att skydda honom från bilarna. Men Johan tappade Gandalf på något sätt och han kom lös. Dumpern körde då precis förbi och körde över Gandalf. Hela hans mage sprättades upp och blodet sprutade och hans inälvor typ ramlade ut.
Då i drömmen så blev jag helt rationell och tänkte att vill jag rädda Gandalf så måste vi handla fort.
Så istället för att bryta ihop och börja grina tog vi upp Gandalf och visste att blödningen måste stoppas fort och han måste till en veterinär. Eftersom jag inte hade nummret till någon veterinär var jag tvungen att ringa till 118118 för att be om telefonnummer till första bästa veterinär.
Vi fick tag på en kvinna i järderfors och åkte dit. Vi hade lyckats stoppa blödningen även om hans mage fortfarande var helt öppen. I järderfors hade kvinnan en operationssal i garagetet, så hon opererade ihop Gandalf och han överlevde.

Jag räddade Gandalf igenom med att jag lyckades tänka rationellt för en gångs skull och det var ett högt tempo i drömmen. Annars när jag har panik och allting måste gå fort i en av mina drömmer så blir det alltid att jag står och trampar i leran typ.

Jag vet inte det funkade så bra just i denna dröm. Hoppas bara att det inte ar någon framtida övning över hur jag ska reagera om det faktiskt skulle hända. Gud vad hemskt det skulle vara.


Vill bara slå ett slag för dessa grabbar. Tycker att det är super coolt att dom lyckas göra ett riktigt live framträdande på tunnelbanan i NY, tack vare endast deras Iphones.
Och låten är underbart bra också!

Måndagar brukar väl egentligen inte vara en sådan bra dag? Inte för mig iaf, tror jag.
Men idag är faktiskt en väldigt bra dag. Jobbet gick bra. Hann även med en promenad med Rambo och Gandalf och rambos svullnad i bakbenet hade även gått mer lite. Så hoppas att det fortsätter så.

Sedan åkte jag hem och då står min underbara pojkvän och diskar vårt fruktansvärt stora berg av disk och börjar dessutom sedan med att göra lasange.

Jag får dessutom chansen att sitta och titta på big Bang theory.
Har nu även premiär använt gandalf priser som vi fick igår :)

Än så länge är det alltså en väldigt bra måndag!

Jag är oftast fruktansvärt nervös när jag är ute och går med gandalf. Inte för att han ska springa bort eller bli ormbiten, eller jo kanske det också, men det är mest nervös över oavsett vart jag går med honom är över hans framtida hälsa.
Jag är så fruktansvärt nervös över att han tränas för mycket och därmed kommer att få men för det för resten av livet.

När vi köpte gandalf fick ju höra att det var viktigt att valpen får röra på sig rätt så mycket per dag för att kunna utveckla och bygga muskler nära inpå skelettet så att deras muskulatur blir mer hållbar igenom hela livet.

På valpkursen fick vi det berättat för oss att valpen bara ska gå ut på ca 5 min långa promenader vid varje kisstillfälle,
Men den kan vara ute och leka i en timme. Kommer ej ihåg under hur lång tid dessa 5 min promenader skulle ske under. Men minst till hunden blir 6 månader iaf.

Anledningen till att det går bra att vara ute och leka med hunden i en timme är att hunden då själv kan välja att lägga sig och vila och den tränar även psyket vid lek och andra beteenden och annat. (jag vet inte exakt, för jag är inte utbildad i ämnet. Men alla kanske kan hålla med om att det är skillnad på promenad och lek, både psykiskt och fysiskt för hunden?)

Jag tänker på detta ständigt. Alltså om Gandalf kommer att slitas sönder i förtid eller inte. Andra som har hund som bara är någon månad äldre än Gandalf kan gå flera mil med sin hund om dagen, typ.
Kommer den hunden då att må bättre senare i livet än vad Gandalf kommer att göra?

Det skulle vara intressant om ni som köpte valpar under 2011 och började redan tidigt i uppväxten med att gå på långpromenader kan återkomma till mig om typ 5 år och så kan vi väl försöka jämföra vilken hund som mår bäst..?
Det skulle bara vara intressant och se om min oro lönar sig eller inte? Eller om man har gått miste om finfin motion tillsammans med bästa vännen.

Jag vill tro att mina beslut kring Gandalf är rätt iaf.
Så rätta mig om jag har fel..?

Eftersom gandalf är själv mest hela dagarna så försöker vi iaf att ja roligt på rasterna.
Gandalfs favoriter är att hoppa i sandhögen och jaga pinnar! :)

3e utställningen igår. I Enköping. Det har kul. Men det blev en lång väntan. Vi är ju "vana" vid att starta först, så vi tänkte inte på att det skulle vara en massa andra hundar före oss. Så efter typ 2,5 timmars väntan blev det äntligen våran tur.

Gandalf var ensam i valpklass 1. Och det gick hyffsat bra tyckte jag med att gå med honom. Och han stod upp mycket bättre denna gång på bordet. Bara för att vi tränade hemma på det :)
Så vi fick HP och sedan var det en till hane i valpklass 2.
Gandalf blev då BIR valp och jag blev super glad. För jag tyckte att dom båda två hade kunnat vunnit, men andra hunden ville inte stå på bordet och hoppade ner, så jag vet inte om det var därför.

Vi gick då vidare till gruppfinal som skulle ske i den stora ringen som dom skulle skapa efter att alla ringar var klara. Så då blev det ytterligare någon timmes väntan. Men då fick gandalf äntligen varva ner lite och vila.

När klockan blev 14.30 var det dags att gå in i finalen. Jag var super nervös trots att jag visste att vi skulle åka ut på en gång.
Men satan vad fint gandalf gick där i ringen. Travade på hur fint som helst hoppade bara en gång under hela turen. Sedan fick vi ställa upp allihopa. (vi var väl ca 12-14 st i gruppfinalen) och jag fick bara stå och proppa i honom godis. Därmed tänkte jag att den lilla chansen vi hade att få en placering försvann eftersom han bara stod still om jag öste i honom godis. Men efter att ha stått still där hur länge som helst så sa dom mitt katalognummer. Blev så fruktansvärt förvånad.
Johan bara skrattade åt mig för att jag såg så chockad ut.
Men fan vad kul det var. Blev så fruktansvärt stolt över Lillgrabben, som ansträngde sig super mycket trots att han var jättetrött.

Puss på honom!!

Förberedelser inför dagens hunduställning blev det igår. Lillplutten var det synd om, tyckte han iaf. Det blev en hel del trimmning. Fan vad med päls han blev av med. Och dessutom en dusch på det. Och han blir ju inte direkt söt när han är blöt.
Fast han är nog det ändå. Eller?



Efter duschen fick han rus som vanligt och hade klöste sönder hela sin säng. Men jaja, det är ju han som lider av det även om han inte kanske förstår det.



Sedan fortsatte han med förstörelsen lite senare också.
Men man kan ju inte låta bli att tycka att han är supersöt ändå.

Nu taggar vi en god natts sömn inför morgondagens äventyr. Gandalf får låna våran säng nu när han tuggat sönder sin egen. Men det är ju bara mysigt!

Äntligen lägger jag upp filmen från utställning nr. 2 för våran del. I Kungsgården denna gång.

Det slutade med att Gandalf blev BIM valp och systern Gaya blev BIR valp.
Helt förståligt eftersom Gandalf inte var någe trimmad alls, och hade heller inte tränat så mycket. Så det var en välförtjänt vinst för Gaya.

Men nu ska vi ta revansch i Enköping imorgon. (Dock så är inte Gaya med.. Vet inte om det är någon anna valppumi med över huvudtaget. Vet bara att det sammanlagt ska vara 2 pumisar)

Kritiken från denna utställning löd:
"Pigg och alert hane med full av liv. Vackert huvud, välansatta öron. Vig och lätt i sin kropp. Härligt temprament"

Så det var väl ingenting att klaga på denna gång heller?

Usch vad länge sedan det var jag uppdaterade nu. Har inte haft så mycket tid till övers och har därför inte orkat lagt den lilla tiden jag har haft till övers på att sitta vid datorn. Och blogg.se appen på telefonen funkar skitdåligt. Den klarar nästan aldrig av att publicera inläggen. Kul det när man har suttit och ansträngt sig och skrivit på den lilla tangentbordet liksom... Men nåväl, nu sitter jag här iaf och ska försöka ta tag i detta lite mer, eftersom jag egentligen tycker att det är väldigt kul att blogga.

Tyvärr så har det faktiskt varit en väldigt tråkig vecka för Gandalf. Jag har börjat kört dumper i Hästhagen och eftersom Johan har så mycket annat han måste koncentrera sig på på jobbet så får Gandalf följa med mig till mitt jobb. Så innan och efter jobbet får han åka dumper eftersom vi fraktar dumpern imellan och på dagarna får han ligga i fikakojjan och roa sig själv medan jag jobbar. Så det blir ju inte så super spännande dagar direkt.
Han får komma ut och jaga lite pinar och hoppa i jordhögarna på rasterna. Men det blir ju lite lite för honom egentlingen. Men jag måste ju jobba också, så det får vara så nu under en period.

Han har börjat gått bananaz här hemma lite. På 3 ställen i sovrummet har han tuggat sönder tapeten och börjat på ett ställen utanför toaletten. Tänkte att det måste ju vara för att han har blivit så understimulerad denna vecka. Så imorse begav vi oss ut till stadsparken för att träna på lite grejjer från valpkursen. Det var ganska länge sedan vi tränade på följsamheten, så det tränade vi en del på idag. Och även grejjer såsom sitt, ligg, tassen och vänta.
Han har faktiskt blivit ganska duktig på sådana enkla saker, men sitt har han börjat lärt sig allt för bra. Han sätter sig mest hela tiden. Så därför försöker jag variera lite med kommando såsom stå och ligg också, så att det ska bli någonting annat än sitt ibland.

Den här veckan är det alltså höstlovsveckan. Men det har ju inte jag märkt av direkt. Inga höstlovsaktiviteter såsom hästhoppning eller grillning i skogen eller vad man nu gjorde förut på höstlovet. Jag får istället sitta i en dumper och frysa i högbo. Men jag ska inte klaga, det är skönt att faktiskt veta vad man ska göra 8 timmar om dagen.

Men Johan ska jobba borta typ varje vecka fram till vecka 1. Jag är så fruktansvärt deprimerad. Var på väg att börja grina typ när han berättade det för mig igår.
Så tyvärr kommer gandalf att lida av detta. Eftersom jag ska köra dumper lila länge som Johan blir borta och jobbar. Så Gandalf kan inte följa med Johan till jobbet. Vilket leder till att han måste vara med mig, vilket leder till att han får ligga i våran fikakoja ensam hela dagarna. Men då får han ju sällskap en timme per dag iaf, ist för att han ska vara ensam hemma i 9 timmar eller sitta i hundgården med pappas hundar i flera timmar

Så jag tror ändå att det bästa blir att han får följa med mig. Men det känns ju samtidigt inte jätteroligt. Men jag antar att det inte finns så många andra val.

Vi var in på Jennys hund och katt igår för att återställa godisnivån hemma. Dessutom har hans sele blivit för liten, så det blev en ny sån också.
Vi passade dessutom på att prova en liten parkas åt sötnosen! Men det blev inget köp på den. (än)