Midsommarhelgen var riktigt trevlig. Den blev kanske lite längre än vi räknat med, men vad gör det.
Vi höll till i Ockelbo och Johans syster ifrån Schweiz kom hem med sin fästman och hans franska föräldrar. Lär ju säga att jag var rätt så nervös inför detta möte eftersom jag hade hört att svärföräldrarna inte kunde engelska. Så det kändes lite jobbigt. Men när vi väl hade träffat dom så gick det över rätt så fort.
 
Midsommardagen firades först med fika hos Mariana, sedan middag hos Anna och Pelle.
Sedan sov jag, Johan och Gandalf kvar i Ockelbo så att vi båda kunde få dricka lite alkohol på kvällen.

Morgonen efter en inte allt för härlig natt på soffan med Johan, så blev det lunch på Axmarbrygga och sedan utforskade vi en liten del av den fantastiska Ockelboturismen, Vildmarksgalleriet. Gick och strosade där och fick se några älgar.
Kanske inte så jättespännande tyckte jag, men det var ändå trevligt och roligt att se att fransmännen var underhållna iaf.
 
På söndagen efter ytterliggare en natt på soffan hos Anna och Pelle blev det tågluffning i Jädraås och sedan en avslutande lunch hos Mariana för att säga hej då till fransoserna.
Jag och Johan trodde att våran helg skulle sluta där, men nej då. Pappa ringde och ville ha hjälp och röja ut alla möbler ifrån stugan i Åmot eftersom den har sålts nu, så det var bara att pallra sig upp dit och börja arbeta. Inge vidare kul, men man lär väl ställa upp för pappa.
 
Det var en trevlig helg, även om jag blev väldigt stressad på grund av stressigt turismschema, hög ljudnivå och trångt vid måltiderna så att diverse glas och bestick och andra lösa föremål flög omkring. Kändes det som iaf.
 
 
Sedan har denna vecka varit rätt så hektisk. Inte så värst på jobbet, men hemma har vi hållt på och donat och fixat inför flytten så att vi kan skicka ut frågan om någon vill ha våran lägenhet snart.
Vi har bland annat varit och köpt lister och börjat sätta upp dom. Har satt upp ungefär hälften. Och sedan kanske vi inte har donat så mycket mer.. Men det är ju en början iaf.
Dessutom så var vi hos veterinären i måndags och röntgade höfterna, så nu väntar jag nervös på resultat.
 
Annars har det nog inte hänt allt för mycket. Lyckades tvätta bilen idag och dessutom så fick Johan paket. Han fick en t-shirt och en tjocktröja med olika Top Gun tryck på. Och han blev så glad. Jag är så jävla bra på det där med presenter. Iaf till Johan.
Idag har vi även varit uppe i Högbo jag och Gandalf och försökt att träna lite.
Jag vet inte riktigt vad det är med honom nu förtiden, men han har väldigt mycket energi och springer runt som en galning, men när jag ber honom göra någonting så stannar han bara till och tittar... Så jag måste locka jättemycket med godisarna för att få honom att göra det jag vill. Känns inte alls nå bra. Så jag vet inte om det beror på att han behöver en längre vilopaus från all träningen, eller om vi ska köra på mer intensivt, eller om det är för att jag helt enkelt är korkad och gör så att det är omöjligt för honom att förstå.
Jag har ingen aning och det gör mig frustrerad...
 
Nu ska vi spika mer list och jag hoppas på att jag gör lite mer saker som gör att jag har lite mer att blogga om. Så här sällan som det har varit nu på sista tiden, så kan jag ju inte hålla på. Heheh
 
Bild från tåget i Jädraås
 
 
flytt, höftröntgen, högbo, lister, midsommar, ockelbo, träning, veterinär, åmot,
Hade fått nummerlapparna till utställningen i Alfta idag. Det är 3 anmälda pumisar och 3 anmälda Jämthundar för Saga, så nu hoppas jag att det går bra denna gången, för dom båda!

Igår fick gandalf äntligen sin bur!! Som jag har längtat efter den! Men inte gandalf. Han var inte nå förtjust i den alls. Men det är bara att vänja sig..
Han fick dessutom en ny gris igår också. Men även denna lyckades han slakta så fort vi kom hem med den.
Det är tacksamhet det!

Och i lördags så fick gandalf åka cykelkorg hem ifrån östanbyn. Ingen hit det heller...

Var iväg till Borlänge idag för att kolla på agilityn. Hade tänkt att kolla på lite lydnad också, men det dåliga vädret gjorde att vi fick avvika lite tidigare än räknat.
Det regnade rätt så bra och jag hade inget täcke med till Gandalf så han blev blöt och fryssen, så därför åkte vi hem. Gandalf är ju inte ett dugg förtjust i regnvädret...
Men vi hann iaf se Lovisa Hillboms runda och även Sara Janssons runda med Stimm. Jag tror att det slutade med att Lovisa vann den individuella hopp medium klassen!

Gandalf fick även träffa sin pappa! Men han var inte så förtjust i Gandalf. Lite tråkigt, men så är det.

Hade egentligen tänkt att åka dit imorgon också, men det ska bli likadant väder då, så jag tror inte att Gandalf kommer att uppskatta det, så jag tror att vi skiter i det.

Men jag är välldigt taggad på att träna lite mer agility nu. Jag vill ju också vara med i SM ;)

Stackars gandalf är totalt utslagen på soffan efter att ha spenderat en hel dag med pappas hundar.
Johan har varit i Sälen hela dagen och jobbat och jag har varit i Gävle. Så då fick jag skicka iväg honom till pappa över dagen.
Jag har inte heller varit så pigg idag efter en inte allt för bra natt... Har verkligen fått ansträngt mig för att hålla mig vaken. Men så är det ibland, tur att SOS-kiosken finns så att jag kunde köpa lite läsk och godis för att få en liten sockerkick.

Usch vilken stressig dag detta har varit. På fm var det rätt lugnt men på em blev det fläng hit och dit hela tiden. Först fram och tillbaka för att hämta och lämna traktorn och serva folk som ville ha grus samt sortera jord samtidigt. Sedan hem och hämta gandalf, leta fram hästsaker, in till Valbo, var in på jennys för att äntligen(!!!!) köpa en bur, men det fanns ingen kvar.... Sedan in på systemet för att köpa vin, som jag inte kommer att få dricka ikväll iaf eftersom jag måste vara taxi. Hann dessutom in på cubus och ryckte åt mig en blus, tyckte att jag var värd iaf ett nytt plagg, sedan till Ikea för att möta upp en som skulle ha lite hästgrejer, hem och hämta Johan, skjutsa han till järbo, åka och köpa mat. Och sedan slutligen, klockan 19 kom jag hem.

Sköööön dag...?

... I framsätet! Nu åker vi och köper en bur :)

Ett till inlägg med lite hästrprylar. Kontakt vid intresse av någonting:
PM på facebook, Elin Svensson.
Ring/sms 0735519930
eller maila: [email protected]

Grejjerna finns i Östanbyn.
2 till inlägg med tidigare saker till salu finns i kategorin "Rambo". Sakerna som är överstrukna finns inte kvar längre.
Först till kvarn! :)
Fler saker som lindor, schabrak och vintertäcken, regntäcken och annat finns att kolla på i Östanbyn. Anledningen till att fler saker inte ligger uppe på bloggen är för att det inte har hunnits tvättats än.

Fleecetäcke från Hööks. Lagat i bogen. Men i övrigt fint skick, trots mycket använt. Kryssgjordar. (kanske passar till hästen som ofta biter sönder sina täcken?)
Storlek 145
Pris: 50 kr



Vintertäcke. Saknar dock svanslapp. Kryssgjordar. Men matchande avtagbar hals finns till (ej med på bilden).
Det är kanske 200-300 g fyllning i täcket. (vet faktiskt inte)
Storlek: 145
Pris: 250 kr för täcke + hals



Fleecefodrat regntäcke. Ej avtagbar svanslapp. Kryssgjordar. Bra skick.
Storlek 145
Pris 250 kr



Schabrak, allround Full, från Hööks.
Pris 50 kr (eller 100 kr för alla tre schabraken i detta inlägg)




Brunt Hoppschabrak storlek Full med guldig kant. Lite använt! 
Pris 50 kr (eller 100 kr för alla tre schabraken i detta inlägg)




Polypad. Vändbar. Ljusblå på ena sidan och mörkblå på andra sidan.
Något nopprig.
Pris 50 kr (eller 100 kr för alla tre schabraken i detta inlägg)



Fleecefodrat ridtäcke. Tål lite väta, men är ej vattentätt. Brunt från Hööks. Storlek Full.
Pris 80 kr



Brunt skrittäcke med ljusbrun kant. Helt i fleece Storlek full (145). Kardborreknäppning framför sadeln. Inte så mycket använt.
Pris 100 kr



Stallbandage-/transportbandageunderlägg. Stora, mjuka paddar, men är inte allt för tjocka och blir därför otroligt lätthanterliga vid bandageringen. Har varit en stor favorit.
Pris 50 kr



Bandagepaddar. 2 st, Storlek full. Jag har använt dessa på bakbenen då jag tycker att dom har blivit för höga till frambenen.
Pris 50 kr
Ja det var ett tag sedan nu. Men det händer inte så jättemycket här hemma nu för tiden. Eller igår på våran lediga dag så åkte jag och Gandalf upp en sväng till Ockelbo och tränade lite på agilityplanen. Det gick helt okej, men han det var varmt, så han blev väldigt trött fort och stannade därför hela tiden. Så vi höll inte på allt för länge. Hoppade mest upp och ner på balansbommen och A-hindret eftersom han tycker att det är roligast och lättast.

Sedan har vi kommit igång med att göra iordning i lägenheten till försäljningen. Så om det är någon som vill ha den som läser detta kan ju hojta till ;)
Dessutom har vi varit hemma hos pappa några gånger dom senaste dagarna och flyttat upp en barack ifrån stallet till farmors tomt, så att hon kan flytta ut loppisen ifrån brystun så att vi kan börja flytta in. Så på lördag kväll borde det vara mer eller mindre klart för oss att börja flytta in. Hoppas jag iaf.

Men som sagt. Annars händer det inte så jättemycket.
Gandalf har dessutom fått 1-års vaccinationen och har bokat tid till höftröntgen, den 25 Juni. Veterinären tyckte inte att det fanns någon anledningen till att vänta längre nu när han har blivit ett år, så då bokade jag i slutet av Juni så att han iaf hann bli en månad äldre och dessutom att jag skulle hinna få lön också. Så det är jag lite nervös över.. Men det är ju inte så mycket man kan göra åt, vad nu resultatet blir.

Igår var vi och köpte flyttkartonger. Och i helgen ska vi börja riva ur brystun. Så får väl se om vi bor där snart igen :)