Hundträff, Söndag 11-12-2011

0kommentarer

Igår (söndag) var det full fart. Började dagen 08.30 med att åka till stallet och släppa ut hästarna. Där med blev det lugnt för Gandalfs del, eftersom han måste sitta fast på linan eftersom han annars springer hem till farmor eller pappa för att leka med dom andra hundarna (hoppas han på iaf).

Efter mockning och dyligt blev det en tur upp på skogen mellen Östanbyn och Valbo för att få tiden och gå lite, eftersom vi ville åka till Jennys Hund och Katt när dom öppnade kl. 11.
Väl uppe på skogen, när vi hade gått en stund och lekt ringde pappa och berättade att hans ena hund hade smitit från sin förare på jakten och var på väg hem längs med gamla valbovägen. Så vi skulle åka och plocka upp henne.
För att kunna göra det var jag ju tvungen att få med Gandalf i bilen (kunde ju inte åka utan honom liksom) och det var inte det lättaste. Han vet på en gång när man ska plocka upp honom för att åka hem/gå in eller liknande. Så, som sagt, det var inte det lättaste. Det slutade med att jag fick ta bilen och åka ifrån honom en bit. Han stod bara kvar och tittade på bilen som åkte. För att sedan efter typ 20 meter börja springa efter bilen. Direkt då så stannade jag och han hoppade så villigt in.
Därefter kunde jakten på Doris börja. Hon stod mitt på gamla Valbovägen och såg allmänt vilsen ut. Så hon blev ganska glad när hon fick syn på mig och hoppade direkt in i bilen. Gandalf blev lika glad han också, men lite ledsen när vi fick lämna över henne till sin förare och Gandalf fick gå tillbaka själv till bilen :(

Klockan hade då blivit så pass mycket att det var dags att åka till Jennys. Där fick jag lite tips och råd om hur jag skulle introducera Gandalf till en apportbock igenom med att börja på en rak leksak. Så en sådan fick vi med oss hem, samt tre hinkar med godis.

Sedan hem och käka lunch och sedan ner till stadsparken för hundträffen med Sandvikens Voff.
Mycket trevligt var det. Blev mest lek för hundarna då vi släppte alla lös tillsammans så att dom fick leka ordentligt. Gandalf blev halvt våldtagen och antastad av en lapphund, men inte verkade Gandalf bry sig om det heller.
En strukturad övningen lyckades vi göra tillsammans iaf.
Vi gick alla på led i sakta tempo för att sedan hunden och föraren som gick sist skulle sedan passera hela ledet på vänster sida.
Övningen gick ut på att träna hundarna på att inte bli så överraskade när dom blev "omkörda" av en annan hund. För Gandalfs del så var inte just denna övning så givande, då han bara brydde sig om hunden som gick framför honom. Han var så övertaggad och ignorerade mig totalt, och dessutom hunden som "körde om".
Så övningen var mer nyttig på det sättet att försöka få Gandalfs uppmärksamhet trots att det gick en hund precis framför honom. Och det var en riktig utmaning. Men tillslut verkade han ändå bli lite mer intresserad av mig än av Hjalle som gick framför.

Men det var en riktigt rolig träff. Speciellt för Gandalfs del :)
Hoppas att det blir lika kul och bra framöver!

Kommentera

Publiceras ej