Valpkurs omgång 4.

0kommentarer

Igår hade vi valpkurs igen. Jag tyckte att det gick riktigt bra för oss faktiskt. Igår var vi första gången vid Annas lada i Kungsbäck. Det var helt okej. Nyttigt med ny miljö.

Vi började med att träna på följsamhet. Det vi även har tränat på förut. Men nu försvårade vi det lite. Förut så skulle hunden bara följa efter oss medan dem andra hundarna var stilla. Men igår så fick vi gå omkring och försöka få hundarna följsamma, alla samtidigt. Det gick sådär för Gandalf. Dem andra hundarna var lite mer intressant än vad jag var just då. Men även det är något som vi måste träna mer på.

Sedan fick vi även leka oss till ett lugn hos hunden. Vi skulle först leka och kampa för att få igång hunden. Sedan bara hålla leksaken still för att hunden skulle lugna sig. Belöningen efter att hunden hade lugnat sig var att få börja leka igen. Gandalf var väldigt duktig på första delen av övningen iaf, att leka, medan han hade det lite mer problematiskt med att lugna sig.

Tredje övningen vi gjorde var att träna på inkallning. Alla deltagare skulle ställa sig mittemot varandra, "Som en korridor". Därimellan låg ett hav med leksaker. Anna skulle stå på ena sidan om havet av leksaker och störa hunden, medan varje ägare skulle ta en leksak och sedan locka på sin hund som Anna distraherade. Sedan skulle vi ropa på hunden och springa för att få med hunden över havet av leksaker. Att den hellre skulle springa till oss istället för att stanna vid alla härliga leksaker.
Gandalf klarade detta galant. Han tycker ju inte riktigt att leksaker som bara ligger "döda" på marken är så intressanta. Det är roligare när matte och husse springer - dessutom med leksaker i händerna.

Sedan blev det lite svårare. Samma övning, men personerna som stod som i "en korridor" skulle ta en varsin leksak och kasta över havet av leksaker. Dels då var det distraktioner som hundar och människor på sidan, godis hos Anna, leksaker på marken och leksaker som flög i luften.
Även detta var inget problem för Gandalf.

Men det var super kul att se hur dem andra hundarna bette sig. En labbevalp var så fruktansvärt söt att han på vägen plockade på sig 3-4 leksaker i munnen och fortsatte sedan springa. Riktigt söt faktiskt.

Så denna vecka måste vi faktiskt ta oss mer tid åt att träna på alla grejjer med Gandalf, så att han blir underbart duktig, så att vi kan börja tävla i agility.

Kommentera

Publiceras ej