Valpkurs omgång 3!

0kommentarer

Lite sen uppdatering, men vilken vecka det har varit.. Den har nästan varit hemsk... Har inte fått något vettigt gjort nästan känns det som. Johan har varit i Horn och jobbat måndag-onsdag, så tyvärr har det inte blivit mycket Gandalf-tid denna vecka. Iaf ingen träningstid, men vi har därmot försökt att frissera och klippa klorna till morgondagens utställningsdebut. Det har väl gått sådär, men det börjar ta sig iaf.

I söndags på valpkursen fick vi träna på att hälsa fint och på olika balansövningar. Gandalfs reslutat blev hyffsat bra på övningarna iaf. Vid hälsningsövningarna satt han fint och väntade på att få hälsa iaf, men satt och skällde istället. Så han fick först hälsa och få godis när han blev tyst.
På balansövningarna hade vi lite olika stationer som vi fick använda oss av. Dels stora bollar att balansera på, lite mindre bollar för dem mindre hundarna. Även balansgång över planka mellan två bänkar och snurra runt på en tunnas nedre del och det finns även två stationer med olika lådor och annat som gick att hoppa upp och ner på - så att det blev typ "inte-nudda-mark".

Vi fick med Gandalf prova på inte nudda mark stationen, balansgång på brädan och snurra runt på tunnan. Det blev lite svårt för Gandalf på de olika grejjerna, för dem var antingen för stora så att det blev lite lätt eller så blev dem för små så att det blev svårt.
Men vi skulle ha tränat på detta hemma också, men vi har egentligen inte gjort det (shame on me). Men stackars Gandalf har varit så fruktansvärt trött. Först lekte han med Lakritz och Aflonz hela lördagen, sedan valpkurs på söndagen och sedan tillbaka till Ockelbo för att leka med Lakritz, Alfonz och dessutom så kom Tippen och Tudor. Så det blev full rulle hela helgen. Så han började vakna till liv igen på onsdag eftermiddag. Stackaren.
Men skönt ändå att han har hållit sig lugn.
Men läxan från valpkursen var att lägga hunden i knäet och sitta så med den tills den somnat. Men dels så har jag inte haft tid för denna övning, och dels så har han varit så pass trött hela veckan så han har ju somnat hela tiden ändå. För meningen med övningen var att vi skulle kunna kontrollera att hunden blir lugn. Att först börja inne där det inte finns något som distraherar för att sedan göra det ute osv. Men eftersom han redan har varit så pass trött så tyckte jag att övningen inte gav det rätta resultatet. Så vi ska göra den övningen nu i veckan ist.

Kommentera

Publiceras ej