Världens bästa 20-årspresent!

0kommentarer


Nu har vi kommit hem ifrån våran resa!
Fantastiskt har vi haft det. Började resan med att åka till Geneve till Carin. Kom dit på onsdag vid lunch och gick runt lite i staden under eftermiddagen. Sedan på torsdagen drev vi runt i staden lite mer innan vi tog bussen till Annsey.
På bussen blev jag akut åksjuk eller någon sådant, så jag fick spy i en liten påse så diskret som möjligt på den 1 timmes långa bussresan... Trevligt värre.
Kikade runt lite i Annsey där på kvällen innan Marin hämtade upp oss för att vi skulle åka till La Clusal, till deras stuga. Åksjukan fortsatte även där...
På fredagen sedan så vaknade vi upp alldelens vid foten av en massa berg och synen var chockerande vacker!
Dagen spenderades med att åka upp i bergen och klättrade lite. Egentligen var det tänkt att det var Johan som skulle klättra. Men jag kunde inte motstå att prova på jag också!

Sedan på lördagen var det tillbaka färd till Geneve för att ta planet vidare till Rom.
Dagarna där blev otroligt lugna. Vi gick runt lite som vi ville, kollade in fontänen, spanska trappan, pantheon och en massa andra sevärdigheter. Dom flesta som var öppna för allmänheten och gratis att gå in i, gick vi in i och tittade. Men det var lite svårt att ta in hur fantastiska dom olika byggnaderna faktiskt var utan någon egentligen information om dom.

Men på måndagen hade vi köpt biljetter till en guidad tur i Vatikanstaten. Det var väldigt intressant det guiden pratade om, även om det var lite svårt att höra allt han sa, dels pga hans brytning och dels för att headseten som vi fick var inte ultimata, så dom sprakade mest. Så man fick hålla sig så nära guiden som möjligt så att man verkligen hörde vad han sa.

På tisdagen så hade vi också bokat en guidad tur på Colusseum och ett ställe till trodde vi, men det visade sig vara en 4-timmar lång stadsvandring med bland annat Colusseum och forna Rom, fontänen, Pantheon och lite andra ställen.
Dom flesta ställena som vi gick förbi under vandringen hade vi ju redan gått förbi under dom tidigare dagarna, men det blev mer intressant och relevant då när vi gick med guiden när hon berättade om historian bakom alla dom olika monumenten.

Sedan blev det inte så mycket mer. Vi åkte tidigt till flygplatsen på onsdagen för att vara säkra på att vi skulle komma rätt och så vidare.

Resan kanske framstår som ganska tråkig när man skriver om den så här, men det var riktigt roligt.
Och vi var ganska mätta på att gå efter 7 dagar av att bara gå och gå och gå, så det kändes faktiskt helt okej att åka hem. Det kändes som vi fick ut det vi ville ha ut av resan, så vi var väldigt nöjda.

Gandalf har fått bott i Ockelbo under veckan när vi varit borta och han verkar inte ha haft det dåligt där med sina kompisar!! Men lite trött är han ju nu :)
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej