Miljöträning x 3

1kommentarer

En heldag av miljöträning och följsamhetsövningar och annat trixande.



Började eftermiddagen med att åka till Jennys Hund och Katt i Valbo för att shoppa lite saker till valpkursen och kommande utställningarna. Vi tog det väldigt lugnt där inne, gick runt i hela butiken och bara chillade. Sedan kom en stor riesen hund in och skällde lite på Gandalf och dom stod jättelänge och prova selar och jag skulle till godishyllan och plocka på mig en massa gott godis åt Gandalf. Men jag väntade tills den andra hunden var klar både för Gandalfs skull och för den andra hunden och dess ägare, för hunden verkade vara en handfull. Igenom med väntan på den andra hunden så hann Gandalf tröttna lite och började pipa och skälla lite. Men det är bra träning för honom att få lite tålamod. Ibland la han sig ner och sedan plockade han leksaker från hyllorna vid golvet och sedan la han sig igen och skällde lite och så höll det på så lite grann. Men han var ändå otroligt lugn.

Det slutade med att vi åkte hem med:
2 burkar med godis: á 69 kr
2 påsar med godis: á 29 kr
Spår-/dressyrlina: 149 kr
Bajspåsar: á 29 kr
Benmärgsben: 49 kr
Utställningskoppel: 45 kr

Hyffsat nöjd ändå. Har sagt länge att det ska bli av att åka och köpa utställningskoppel iaf. Och det andra är ju mest vardagliga saker som går åt mest hela tiden, så det var jag ju tvungen att ladda upp med lite mer av.

Sedan blev det lite miljöträning på parkeringen i Valbo köpcentrum. Hade kopplet på men försökte att använda det så lite som möjligt genom med att prata med honom istället och belöna vid rätt tillfällen. Jag tyckte att det gick väldigt bra.

Sedan tog jag till mig av Annas tips om att åka till Skateparken i Sandviken och kolla på kidsen som åkte där. I början tittade han ganska mycket och följde ungarna med blicken, men snabbt tappade han intresset för det och la sig ner. Sedan ville han hellre leta saker att tugga på på marken.


Vid skateparken stötte vi även på små snöhögar, så nu har Gandalf sett snö för första gången i sitt liv!


Sedan hem och landa en svänga för att sedan åka och miljöträna igen. Det blev till att vi följde med Johan till skjutbanan när han provade sin egna pistol som han äntligen fått.
Ibörjan höll vi oss ganska långt borta bakom en vall som tog bort det mesta av ljudet och lekte mycket med honom för att han inte skulle tänka på pistolskotten. Vid första skotten tittde han upp och undrade vad det var och fortsatte sedan leka. Sedan brydde han sig inte så mycket mer. Sedan gick vi närmare och närmare så att ljudet skulle bli starkare och vi tog även ner tempot på leken och försökte lugna oss lite. Men han brydde sig inte om pistolskotten för det. Det var kanske tre-fyra gånger som han tittade upp och typ kollade vad det var som lät, men annars var det absolut inga problem. När jag hade kommit så nära jag vågade för idag så gav jag upp och åkte hem. Då var vi nästan precis bakom stugan som Johan stod och sköt i. Så då slutade vi medan allting fortfarande var roligt och det fortfarande gick bra. Man ska ju alltid sluta när man är på topp.


Så nu är han bra trött efter en heldag ute med otroligt mycket nya intryck på en dag. Så nu ligger han och sover. Dock inte i sin nya säng som han fått. Får väl se om den duger tills ikväll då kanske.

1 kommentarer

Bella och Chica - En hundblogg!

24 Sep 2011 09:39

Vad mysig han verkar vara! :)

Och ni är så duktiga med all träning, kul att följa! :)

Kommentera

Publiceras ej