Valpkurs, omgång 1

0kommentarer

Det var ett tag sedan jag uppdaterade här nu, men ska försöka bli lite bättre på det. Men tiden springer ju iväg och man hinner ju inte göra varken det ena eller tredje, så därför blir det lite dåligt med bloggandet. Dessutom har jag börjat pluggat nu också, så då finns det ändå mindre tid till övers...

Men jag tycker iaf att det flyter på hyffsat bra med Gandalf. Vi var på valpkursen för första gången idag och det gick väl sådär lär jag säga.. Han hade ganska svårt för övningarna då han inte har så mycket tålamod, och ansträngde sig därför inte helt till hundra till att tänka efter vad han behövde göra för att gå godisen. Så jag var inte helt nöjd efter träningen tyvärr.. Men hoppas att det går bättre nästa gång.
Ska försöka träna på övningarna hemma också. 

Den första övningen var att hunden ska lära sig att godiset inte alltid kommer ifrån handen, utan att inkallningen sker ifrån ansiktet och att det är där man vill ha uppmärksamheten när man kallar in hunden istället för att uppmärksamheten ska vara riktad mot händerna hela tiden. Så då stoppade vi godisen i munnen, mellan läpparna bara och sa hundens namn, så att hunden fick ta godisen ur munnen.
- Den övningen funkade helt okej med Gandalf. Iaf efter en liten stund. Men han blir ju så fruktansvärt ivrig så fort han ser en godis, och letar febrilt i händerna istället för att bara titta upp för en sekund.

Andra övningen gick ut på att hunden inte skulle bara så brutal och inte ha så bråttom. Man skulle ha godisen i handen och så fort hunden slutade anstränga sig för godisen så skulle man öppna handen och säga varsegod och ge godisen. Sedan gjorde vi det svårare och svårare genom med att låta hunden vänta på "varsegod" men öppen hand, och sedan skulle ögonkontakt sökas innan kommandot gavs och sedan skulle man säga ett annat ord innan man sa varsegod, så att hunden skulle bli mer uppmärksam på vad man faktiskt sa och inte bara att man sa någonting..
- Gandalf var ju tråkigt nog rätt så jättedålig på den här övningen, eftersom han får ju nästan panik när han inte får godisen på en gång. Så han gnagde och tuggade, kraffsade och skällde och la och satt sig ner om vart annat och klättrade upp på mig och gjorde allt han verkligen inte skulle göra för att få godisen.
Så när dom andra var på steg fem så började vi arbeta lite smått med steg två... Så det var inte så jätteroligt.
Men vi ska försöka träna några gånger varje dag så att vi är experter på den övningen nästa vecka :)

Sedan fick vi även träna på en lek/apport-övning, som gick ut på att hunden fick en leksam som man skulle kampa om och sedan släppa så att hunden fick leksaken för sig själv för att sedan locka tillbaka hunden till sig med leksaken så att man kunde fortsätta leken. Därmed skulle hunden lära sig att leken sker tillsammans genom med ett samarbete och att leken inte är individuell.
- Men tråkigt nog så var Gandalf rätt så dålig även på denna lek, eftersom han verkligen vill leka själv. Han är ju sådan som springer iväg och kryper in i en vrå dit man inte når honom när han väl har fått tag på det han vill ha och ligger sedan där och gnager på det för själv, mer eller mindre. Så det var också lite tråkigt att vi inte var så bra på den heller... Men det ska vi också fortsätta träna på hemma, så att vi kan leka som ett team sen.

Hemläxan för denna vecka var att ta med hunden till två nya miljöer och jag har gått och funderat på det där idag och jag tror att jag och Gandalf ska ta och åka buss någon dag kanske, så att han får prova på det. Men får se om tiden räcker till till det.

Det som är kvar av dagen ska spenderas i Närstu (?) iaf. Chefen fyller 70 år idag, så det kanske blir trevligt. Det blir ju mer eller mindre en annan miljö för Gandalf iaf. Ska påminna Johan om att ta med kameran också, så att det kanske blir några bilder på Gandalf någon gång. Tråkigt nog så har det faktiskt blivit dåligt med sådana på honom nu som valp...


Eftersom Johan inte var med idag på valpkursen så blev det inga bilder därifrån, så det får bli lite bilder ifrån typ två veckor sedan när Gandalf lekte med Doris första gången. Försökte få dom att sitta fint brevid varandra, men det gick inte så bra... (dessutom görs sig inte Doris särskilt bra på bild...)

Kommentera

Publiceras ej